fbpx
Santokhi gaat de geschiedenis in als allerbeste en langstzittende president van Suriname

De nieuwe president van Suriname Chan Santokhi gaat de geschiedenis in als de allerbeste en langstzittende president van de republiek Suriname. Veel wijst erop dat na 45 jaar onafhankelijkheid, er eindelijk een een Surinaamse leider het roer heeft overgenomen die zaken adequaat gaat aanpakken.

Om verschillende redenen mag er geprognosticeerd worden dat president Santokhi voor langere tijd ons land naar grotere hoogten zal brengen.

De huidige president heeft tijdens velerlei fasen in zijn carrière aangetoond te beschikken over de belangrijkste vaardigheden die essentieel zijn voor het succesvol kunnen leiden en ontwikkelen van een land.

Ons nieuwe Staatshoofd staat bekend als een persoon met een enorm doorzettingsvermogen, anders gezegd: een sterke/harde mentaliteit. Een no nonsense figuur!

Hij is iemand die zijn doel met alle mogelijkheden binnen de toegestane grenzen probeert te bewerkstelligen. Het belangrijkste plan van Santokhi is om Suriname uit de ellende te halen en welvarend te maken. Hij zal zijn hoofd dus niet laten hangen, alvorens hij zijn streven heeft bereikt.

Santokhi heeft als voormalige minister van Justitie en Politie onomstotelijk bewezen wat zijn bijzondere kwaliteiten zijn. Als bewindsman profileerde hij zich toentertijd als veruit de meest bekwame, intelligente en actieve binnen het ministersteam. De huidige staatsman heeft openlijk gedemonstreerd de juiste beslissingen te kunnen nemen op cruciale momenten. Kortom: hij is erg pienter.

Een andere belangrijke vaardigheid van hem is zijn integriteit.  Santokhi is opgegroeid in een groot gezin en heeft zich door hard studeren en eerlijk werken- doorzettingsvermogen- opgewerkt tot grote leider van de grootse politieke partij en hoogste man van het land. Hij is als jongeman vertrokken naar Nederland om zich verder te te ontwikkelen. Daar heeft hij tijdens zijn hoge politieopleiding niet alleen zijn sterke mentaliteit en kennis verder laten groeien. Ook zijn rechtschapenheid kreeg daar een sterkere impuls. 

Santokhi heeft dus een enorm doorzettingsvermogen, is scherpzinnig, integer en bezit bovendien de juiste interpersoonlijke vaardigheden om Suriname goed op de kaart te zetten in het buitenland. Hij wordt gerespecteerd door alle beschaafde buitenlandse politieke leiders.

Ik ga er om die redenen van uit dat president Santokhi nog veel regeerperioden aan het roer zal staan van Suriname en de juiste man is op de juiste plek. Ook zijn partij de VHP zal daardoor vermoedelijk nog verder groeien. Wij hadden ons momenteel geen betere president van Suriname kunnen wensen.

R. Pinas

 

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.