fbpx
Santokhi: corruptie onder regering Bouterse-Adhin schokkend

Het corruptie faciliterend beleid van de regering Bouterse-Adhin is nu op schokkende wijze manifest geworden. De gehele samenleving gruwelt van de SPSB affaire, zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi.

Telkens wanneer zo een schandaal wereldkundig wordt, grijpt de president als afleidingsmanoeuvre naar het instrument van reshuffeling.

Het beetje vertrouwen dat deze regering bij enkele trouwe aanhangers genoot, is nu volledig weggevaagd. Het land wordt op alle fronten leeggeroofd en de president presenteert wederom een rookgordijn middels het reshuffelen van ministers. Het ware beter geweest als de totale regering onder leiding van Bouterse haar mandaat teruggaf aan het volk en nieuwe verkiezingen uitschrijft.

De regering kan immers niet meer bogen op enig draagvlak van de samenleving. Een samenleving die zwaar gebukt gaat onder de financieel economische crisis door de regering zelf veroorzaakt, terwijl regeringsloyalisten in overmatige luxe leven vanwege de grove graaimentaliteit. Zie maar recentelijk een snoepreisje van maar liefst $250.000 ondernomen door vicepresident Ashwin Adhin met toestemming van de president, haalt Santokhi aan.

Deze zoveelste reshuffeling in 9 jaar tijd zal geen zoden aan de dijk leggen. De regeringspartij heeft geen kader getuige dezelfde namen die terugkomen. Mensen die in het recente verleden niet in staat zijn gebleken het tij ten positieve te keren, komen terug. De verwachting is volgens Santokhi dat het corruptie faciliterend en het graaibeleid onverkort zal worden voortgezet.

“Ik roep de totale samenleving op om de hoop niet te verliezen en de komende tijd doch uiterlijk op 25 mei 2020, resoluut af te rekenen met een door deze regering geïnstitutionaliseerde graaimentaliteit, welke funest is voor ons als natie. Daarom roep ik de president op om zijn mandaat onmiddellijk terug te geven aan het volk om te voorkomen dat wij als samenleving in diepere ellende worden gestort. President nogmaals de vraag aan u eerder in het parlement gesteld: “Is dit uw legacy die u wil achterlaten”.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.