fbpx

Santokhi condoleert volk van India met heengaan gewezen president Kalam

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft in een brief aan de ambassadeur van India in Suriname, Murugesan Subhasini, het volk van India gecondoleerd met het heengaan van de gewezen president van India
Abdul Kalam.

Kalam werd 84 jaar oud. Hij was president van 25 juli 2002 tot 25 juli 2007. Hij was tevens een ruimtevaartdeskundige, ingenieur en auteur.

Dr. Kalam behaalde zijn doctorstitel in de luchtvaarttechniek aan het Technologisch Instituut van Madras in 1958. Na het behalen van zijn academische graad werd hij lid van de Organisatie voor Onderzoek en Ontwikkeling van de Defensie van India (DRDO). Vier later jaar werd hij lid van het Indiase Onderzoeksorganisatie voor de Ruimtevaart, waar zijn team met succes verscheidene satellieten lanceerde.

In 1982 keerde hij terug bij de DRDO en werd daar voorzitter. Hij concentreerde zich vooral op geleide raketten. In 1992 werd hij wetenschappelijk adviseur aan het Ministerie van Defensie van India. Op 11 mei 1998 leidde Kalam succesvolle ondergrondse de kernwapenproeven.

Kalam heeft verscheidene toekenningen gekregen voor zijn wetenschappelijk werk, waaronder de hoogste burgerlijke toekenning van India, Bharat Ratna. Tevens heeft hij eredoctoraten ontvangen van bijna 30 universiteiten.

Volgens Santokhi was Kalam de eerste technocraat als president. Onder zijn presidentschap heeft India diverse positieve ontwikkelingen gekend. In die periode zijn belangrijke bouwstenen gelegd voor de transformatie van India van een ontwikkelingsland naar een ontwikkeld land.

Naar meer berichten...