fbpx

Santokhi: Buitenland houdt Suriname in de gaten vanwege criminaliteit

Op een VHP- vergadering te Saramacca liet VHP -voorzitter Santokhi, duidelijk doorschemeren dat wij de criminaliteit geen kans meer moeten geven om te groeien. Het is schandalig dat criminelen niet worden opgepakt.

“Het is verschrikkelijk dat de regering u niet voldoende bescherming kan bieden. Het een schande dat u zich moet wenden tot particuliere beveiligingsbedrijven. En als wij samen vooruit willen komen, dan zullen wij samen hard moeten werken”, meent Santokhi.

Hij vindt dat e samenleving niet meer moet accepteren dat er werkeloosheid bestaat in Suriname. “Want het is een schande dat de u elke dag angstig opstaat en gaat slapen; Dat U zich zorgen moet maken dat de verdiensten van uw harde werk, u ontnomen kunnen worden. Alles wat u investeert in veiligheid moet dat bij de belastingen afgetrokken worden, omdat veiligheid staatszorg is”.

Santokhi vindt het beschamend dat wij niet kunnen afrekenen met onze eigen criminelen. “Wij als land Suriname, als Overheid van Suriname moeten niet toestaan dat criminaliteit ons exportproduct wordt. In de ogen van de wereld lijkt Suriname een broedplaats van criminaliteit. Criminaliteit dat zodanig de spuigaten uitloopt dat de internationale gemeenschap het nodig vindt om in te grijpen”, meent hij.

Hij vervolgt met: “Waarom denkt u dat Amerikanen ons in de gaten houden? Waarom denkt u dat u 100% controle krijgt op Schiphol? Waarom let Frankrijk scherp op ons? Waarop let de regio scherp op ons? Kijk maar op welke plaats Suriname staat op Internationale lijsten van mensenhandel, drugshandel en de lijst van corruptie”.

Overige berichten