fbpx

Santokhi blikt positief vooruit op 2021

GFC NIEUWSREDACTIE- De regering-Santokhi blikt positief vooruit op 2021.
President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens een, samen met vicepresident Ronnie Brunswijk, belegde persconferentie op 28 december aangegeven dat de regering in de eerste maanden van 2021 verschillende doorbraken op financieel economisch gebied verwacht.
Daarnaast zullen de verschillende projecten die in 2021 moeten worden uitgevoerd, moeten worden goedgekeurd door de regering. De uitvoering van deze projecten zal leiden tot een toename aan werkgelegenheid en tot een toename aan economische ontwikkeling.
De regering zit vanaf haar installatie op 16 juli tot en met maart 2021 in de urgentiefase. In deze fase worden de meest urgente maatregelen genomen om een goed fundament te bouwen op basis waarvan welvaart en duurzame ontwikkeling gerealiseerd kunnen worden voor de samenleving. President Santokhi zegt dat de regering hierin goed op schema is en dat er dag en nacht enorm hard wordt gewerkt.
Terwijl in de eerste maanden van 2021 verschillende doorbraken op financieel economisch gebied worden verwacht, zal de regering verder werken aan verbetering van het bestuur; versterking van de rechtsstaat; een degelijk en solide financieel economisch beleid; herstellen en intensiveren van de bilaterale, internationale en multilaterale relaties; bevordering van de volksgezondheid en de ontwikkeling van het binnenland.
Tegelijkertijd zullen wij ook in 2021 bijzondere aandacht blijven besteden aan het bevorderen van de veiligheid en de bestrijding van nationale en internationale criminaliteit in ons land.
Er zal ook langzamerhand worden afgerekend met Covid-19. De vaccins worden in het eerste kwartaal van 2021 verwacht en de eerste contouren van het nationaal vaccinatieprogramma zijn al geschetst.
Het staatshoofd beloofde in zijn nieuwjaarsboodschap verder en meer diepgaand te zullen ingaan op de verwachtingen van 2021.

BEKIJK OOK
Financiƫnminister Achaibersing zwaait woensdag officieel af