fbpx
Santokhi bezoekt Mismanproject

GFC NIEUWS- VHP -voorzitter Chan Santokhi bracht woensdag een bezoek aan het Mismanproject in Para.

Voorafgaand aan de bijeenkomst heeft Anand Bisoen, ex-lid van de NDP, meegedeeld dat hij nu officieel het lidmaatschap van de partij heeft aanvaard. Hij heeft een kopie van de brief die hij gericht heeft aan de NDP aan Santokhi overhandigd.

Ronald Kromowinangoen, 2e voorzitter kern Mismanproject en omgeving, haalde tijdens de vergadering aan dat de leefomstandigheden van de jongeren in het Mismanproject heel slecht zijn, er zijn geen ontwikkelingskansen en ook geen recreatiemogelijkheden.

Franklin Vishnudath, voorzitter RCT Para-Noord, riep de structuren op om alert te blijven, “want de NDP is bezig met manipulatie, de paarse partij is heel goed in het schrijven van scenario’s om mensen te misleiden.”

Jeanine Karwofodi van het coördinatieteam Para- Noord gaf aan dat zij zich zorgen maakt, omdat er weer een zwaar moment voor de deur staat en dat is het aanschaffen van schoolkleding en schoolspullen. “Ouders met meerdere kinderen hebben gewoon het geld niet om al deze zaken aan te schaffen”, zegt ze.

Ronald Dinge, 1e voorzitter kern Minsmanproject en omgeving, riep de bewoners op zich niet te laten misleiden en een bewuste keus te maken.

August Wiebers August Wiebers van het coördinatieteam heeft een belangrijk voorstel gedaan met name, een sporthal te bouwen in Para waardoor er recreatie is voor de jongeren.

De bewoners hebben hun misnoegen over hun woongebied. De wegen in de woonomgeving zijn verschrikkelijk slecht. Schoolbussen kunnen niet naar binnen, waardoor de kinderen vaak naar voren moeten lopen en dat is bijna 15 km heen en terug. De mensen moeten soms met wat vlieg- en kunstwerk hun woning te bereiken.

Een bekende zandconcessionaris heeft een concessie van 600 hectaren in het gebied. Met zwaar materieel wordt het zand getransporteerd, waardoor de weg kapot wordt gemaakt. Aangehaald werd door de bewoners dat de districtscommissaris niet optreden tegen deze NDP-topper.

Anno 2019 zitten de bewoners van Mismanproject zonder waterleiding. Dit terwijl de internationale gemeenschap sinds 2002 het recht op water erkend heeft als een mensenrecht.

Meer nieuws

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…