Santokhi bezoekt Mismanproject

GFC NIEUWS- VHP -voorzitter Chan Santokhi bracht woensdag een bezoek aan het Mismanproject in Para.

Voorafgaand aan de bijeenkomst heeft Anand Bisoen, ex-lid van de NDP, meegedeeld dat hij nu officieel het lidmaatschap van de partij heeft aanvaard. Hij heeft een kopie van de brief die hij gericht heeft aan de NDP aan Santokhi overhandigd.

Ronald Kromowinangoen, 2e voorzitter kern Mismanproject en omgeving, haalde tijdens de vergadering aan dat de leefomstandigheden van de jongeren in het Mismanproject heel slecht zijn, er zijn geen ontwikkelingskansen en ook geen recreatiemogelijkheden.

Franklin Vishnudath, voorzitter RCT Para-Noord, riep de structuren op om alert te blijven, “want de NDP is bezig met manipulatie, de paarse partij is heel goed in het schrijven van scenario’s om mensen te misleiden.”

Jeanine Karwofodi van het coördinatieteam Para- Noord gaf aan dat zij zich zorgen maakt, omdat er weer een zwaar moment voor de deur staat en dat is het aanschaffen van schoolkleding en schoolspullen. “Ouders met meerdere kinderen hebben gewoon het geld niet om al deze zaken aan te schaffen”, zegt ze.

Ronald Dinge, 1e voorzitter kern Minsmanproject en omgeving, riep de bewoners op zich niet te laten misleiden en een bewuste keus te maken.

August Wiebers August Wiebers van het coördinatieteam heeft een belangrijk voorstel gedaan met name, een sporthal te bouwen in Para waardoor er recreatie is voor de jongeren.

De bewoners hebben hun misnoegen over hun woongebied. De wegen in de woonomgeving zijn verschrikkelijk slecht. Schoolbussen kunnen niet naar binnen, waardoor de kinderen vaak naar voren moeten lopen en dat is bijna 15 km heen en terug. De mensen moeten soms met wat vlieg- en kunstwerk hun woning te bereiken.

Een bekende zandconcessionaris heeft een concessie van 600 hectaren in het gebied. Met zwaar materieel wordt het zand getransporteerd, waardoor de weg kapot wordt gemaakt. Aangehaald werd door de bewoners dat de districtscommissaris niet optreden tegen deze NDP-topper.

Anno 2019 zitten de bewoners van Mismanproject zonder waterleiding. Dit terwijl de internationale gemeenschap sinds 2002 het recht op water erkend heeft als een mensenrecht.

Overige berichten