fbpx
Santokhi bezoekt Command Center

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santohi heeft met een speciale delegatie een bezoek gebracht aan Datasur en het Command Center.

Dit bezoek legde het staatshoofd met zijn delegatie af op zaterdag 15 augustus. Als voormalig minister van Justitie en Politie begon president Santokhi het project van camerabeveiliging in Paramaribo in 2008. Dit was een digitale controle op verschillende wegen om uiteindelijk heel Suriname digitaal te beveiligen.

Suriname is als land onderdeel van de cyberworld. Cyberworld organiseren doe je niet alleen met moderne technologie en met camera’s van het Command Center, maar ook met een datacenter waar alles wordt opgeslagen.

Voor president Santokhi heeft elk automatiseringsproject een basis van succes als de organisatie in het lang zelf ook op orde is. “Een land moet goed georganiseerd zijn qua bestuur, bestuursorganen, regelgeving en private organen. Als dat goed geregeld is en het beleid is goed op elkaar afgestemd, dan heeft elk automatiseringsproject een basis van succes”, zei de president in gesprek met het personeel.

“We hebben de uitdagingen bij Datasur gezien, als we goed beleid voeren internationaal en regionaal, waarbij Suriname, in dit geval Datasur als dochteronderneming van Telesur concurrerende tarieven kan aanbieden dan is het de kans voor Datasur en Telesur om diensten te bieden aan buitenlandse bedrijven.” Vooral in deze covid-periode is het volgens president Santokhi raadzaam diensten online aan te bieden. “En dit moet versneld uitgevoerd worden”, zegt de president.

De president is zelf ook geweest naar het Huawei Command Center in China. “Het is zeer modern en geavanceerd en op afstand worden er boetes afgetrokken van mensen. Dit is de hoogste inkomstenbron met alle miljarden auto’s in het verkeer, welke dagelijks miljoenen aan boetes opleveren. Dit is onze kans! Zodra iemand een overtreding begaat, meteen een oproeping om de boete te betalen. Dit moeten wij niet zo zeer zien om geld te verdienen, maar om de veiligheid te garanderen”, schetste het staatshoofd de kansen die voor ons liggen.

Elektronische systemen zijn op zich allemaal integer. Als we overal een goed digitaal systeem hebben, zeker op alle plekken waar het contact tussen customer en ambtenaar wegvalt, is de kans op corruptie meteen verminderd. “Want het contact maakt de systemen niet integer. Laten wij er alles aan doen om het systeem dus schoon en vrij van allerlei intriges en manipulaties te houden”, was de oproep van de president.

President Santokhi heeft het vertrouwen dat wij met goede randvoorwaarden, zoals vertrouwen en (privacy)regelgeving, goede resultaten zullen boeken en de criminaliteit effectiever kunnen bestrijden.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…