fbpx
Santokhi belooft waardevast pensioen en AOV, verhoging AKB en revisie ziektekostenverzekering

“De Kinderbijslag, de AOV en de ziektekostenregeling gaan wij voor jullie echt in orde maken. We gaan het waardevast maken. De economie gaan we aanpakken, wij gaan ondernemers ondersteunen. Ondernemerschap moet de fundering van onze economie worden. Ondernemerschap in alle sectoren, van handel en productie tot landbouw en toerisme”.

Deze belofte deed de voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, vrijdagavond tijdens een massameeting van zijn partij in Munder.

Santokhi: “We gaan dit doen met behulp van creditlines en subsidies. Wij gaan kapitaal tegen zachte rente verstrekken aan startende ondernemers, want nieuwe ondernemingen leveren extra arbeidsplaatsen op, leveren meer kennis op, leveren meer geld op voor u en de Staat en brengen Suriname daarmee echt vooruit”.

Santokhi wees er ook op dat met veel ‘barbari’ op het podium is bekendgemaakt dat de Algemene Kinderbijslag wordt verhoogd van 30 naar 50 SRD. “Kan iemand mij hier vertellen of ze dit al hebben ontvangen? Wij zullen het in ieder geval wel veel hoger doen, want een kind verdient meer dan een 20 SRD verhoging per maand”, aldus Santokhi.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…