fbpx

Santokhi: 28 zetels haalbaar

GFC NIEUWS- De VHP is in staat om bij de verkiezingen van 2020 de beoogde 28 zetels binnen te halen, zegt voorzitter Chandrikapersad Santokhi.

De VHP-leider sprak vrijdagavond op een kernvergadering te Leiding 11 in het Saramaccapolder.

Santokhi: “In 2015 zijn wij als V7 – met 7 partijen de verkiezingen ingegaan. De VHP had 13 kandidaten, omdat de VHP 13 plekken had gekregen. De VHP heeft toen 57.000 stemmen gehaald in 5 districten.

“Nu gaan wij alleen de verkiezingen in. We hebben nu 51 plekken, dus viermaal meer plekken.

“Als een VHP’er nog één persoon erbij haalt, hebben we 114.000 stemmen. Als we in de overige districten 10.000 stemmen halen, hebben we 124.000 stemmen en dat is goed voor die beoogde 28 zetels.”

Diverse sprekers kwamen aan het woord.

Sherlyn Amatali gaf aan dat ze zich bij de VHP heeft aangesloten om samen met de Orange Movement, Suriname te redden, want het gaat niet goed in het land.

Sarman Pawirokromo haalde aan dat haast niemand is vooruitgegaan in de 9 jaren, behalve een groepje mensen dat aan de macht is. “We hebben integere en betrouwbare leiders in dit land nodig. De macht berust bij het volk en op 25 mei 2020 moet het volk kiezen voor de Orange Movement.”

BEKIJK OOK
Ambassadeur Guyana ontboden door BIBIS-minister

Bholanath Narain zei dat er geen geld is voor stoelen en tafels voor de scholen, geen geld voor de gezondheidszorg en veiligheid. “Laten we Suriname redden uit handen van deze regering; het is nu of nooit.”

Henk Aviankoi riep de aanwezigen op om mensen te mobiliseren om te stemmen op de Orange Movement.

Asis Gajadien: “Als jongeren een goede toekomst willen, goed onderwijs en banen, moeten ze weten dat er een goed bestuur nodig is. De AOV is in 2015 verhoogd, maar de waarde is hetzelfde gebleven. Mensen worden in dienst genomen bij de overheid om thuis te blijven of pakketten te verpakken. Wij moeten deze dieven weghalen en dat kunnen wij samen doen.”

Santokhi zei tot slot: “wij hebben een rijk land. Wij hebben goud, bauxiet en hout en toch is de bevolking arm door het wanbeleid van deze regering. Het is heel triest dat mensen hun leningen niet meer terug kunnen betalen, hoewel alle rijkdom van het land nog aanwezig is, zoals hout, goud en bauxiet. Venezuela en Bolivia bezitten ook veel rijkdom, maar door het wanbeleid van die regeringen is het volk ook heel arm.”