Santokhi: 2020 wordt historisch jaar

GFC NIEUWS- “Wij staan aan de vooravond van een historische jaarwisseling. We gaan met zijn allen op een plezierige maar vreedzame en verantwoordelijke manier het jaar 2020 beginnen, ondanks alle misère en uitdagingen heden ten dage,” zei VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi tijdens de jaarafsluiting van zijn partij.
Santokhi: “wij zijn onderdeel van dit historische moment om een nieuw Suriname mee te helpen opbouwen. En laten we dat niet alleen als VHP’ers doen, maar ik roep alle andere Surinamers op om dit in eenheid te doen. Laten we deze jaarwisseling vieren met het besef, dat wij met zijn allen in staat zijn op democratische wijze, met respect voor de rechtstaat en behoorlijk bestuur te realiseren.”
“Laat het ook een jaarwisseling zijn met bezinning op onze individuele verantwoordelijkheid en plicht, om het jaar 2020 te maken tot het keerpunt in de historie van de Republiek Suriname. Laten we 2020 ingaan met de wetenschap dat we maar één opdracht hebben. Stemmen! Laat je stem niet verloren gaan. Zorg ervoor dat iedereen in uw omgeving gaat stemmen op de VHP. We moeten deze regering wegstemmen, dat is de missie die we hebben als VHP.”
“De afgelopen jaren, hebben we als politieke partij intern en extern ons werk goed gedaan om de verantwoordelijkheid die wij op ons genomen hebben, op een nationale manier uit te dragen. En we doen dat oprecht, op een zuivere en respectabele manier. Ik kan u beloven dat dit prachtige beeld van Suriname weer terugkomt, wanneer wij op 18 januari a.s. onze nationale massameeting zullen houden.”
“Terugkijkend op 2019 mogen we als partij zeer tevreden over een aantal zaken. We hebben onze 70ste verjaardag massaal gevierd met de presentatie van de nieuwe VHP, met een nieuw elan, nationaal en breed gedragen! Onze partij is gegroeid tot een nationale beweging, de Orange Movement.”
“We hebben onze verdiensten gepresenteerd in het boek 70 jaar VHP en we hebben op een nationale conferentie de nieuwe Verbroederingspolitiek gepresenteerd.”
“Wij hebben het proces van daadwerkelijke nationalisering en verbreding van de VHP op consistente en daadkrachtige wijze ter hand genomen. Vandaag kunnen we met opgeheven hoofd zeggen dat wij als partij zowel ideologisch als organisatie enorm zijn gegroeid. Vandaag zeg ik met trots, dat de VHP een partij is vóór alle Surinamers.”
“We zullen in het nieuwe jaar dit proces continueren en verder inhoud geven. Een voorproefje heeft u al gehad in de nominatie van de VHP aspirant-kandidaten voor de Nationale Assemblee verkiezen van 25 mei 2020. In elk district is het een herkenbare reflectie van de bevolking aldaar. Elke VHP’er heeft tot taak dit proces op een gezonde en onbaatzuchtige manier te ondersteunen.”
“Ik dank alle VHP’ers voor hun bijdrage aan de groei van de partij. Zonder jullie steun was dit nooit gelukt. Maar er is nog meer te doen en er wordt meer van ons verwacht. Wij moeten met zijn allen, even onszelf vergeten, ons inzetten voor het belang van Suriname. Want wij alleen zijn verantwoordelijk voor hetgeen in ons land gebeurd en wij zijn in staat om de externe bedreigingen en soms ook de interne bedreigingen teniet te doen. Het nieuwe Suriname mag geen herhaling van de politiekvoering en het wanbestuur van de huidige coalitie meer meemaken.”
“Dat beleid of beter gezegd dat wanbeleid heeft ons allen armer gemaakt. Het heeft ons in een crisis gebracht. Niet het buitenland, niet natuurrampen, maar deze zittende regering is de oorzaak van de politieke en economische rampen. Ik roep het Surinaamse volk op, elke Surinamer, om voor zich zelf na te gaan bij de bezinning tijdens de jaarwisseling, hoe hun leven in de afgelopen tien jaren is veranderd.”
“Hoe komt het dat je inkomen flink is gedaald? Is het leven goedkoper geworden? Hebben onze kinderen een toekomst in dit land? Hoe zit het met de veiligheid in uw buurt? Hoeveel corruptieschandalen zijn er niet geweest, zijn die schandalen onderzocht en personen bestraft ? Als het jouw kind of een broer of zus was geweest, zouden zij ook straffeloos rondlopen?”
“Hoe worden wij als Surinamers in het buitenland gezien? Waarom wordt er niets gedaan om de illegale handel in drugs effectief tegen te gaan? Wij leven als samenleving nog steeds met de trauma uit de jaren tachtig en het is nodig dat we met die periode en alles wat daaruit is voortgevloeid bij de aanstaande verkiezingen definitief afrekenen.”
“Dus terwijl we het jaar 2020 op een vreugdevolle wijze inluiden, vergeet niet dat het jaar 2020 het jaar is, waar we samen jouw leven en dat van je kinderen daadwerkelijk kunnen verbeteren. De VHP is het veilige haven voor iedere Surinamer. De VHP staat klaar om orde op zaken te stellen, corruptie en corrupte personen met de wet in de hand aan te pakken en de criminaliteit te bestrijden. We gaan een financieel en monetair beleid voeren dat goed is voor de hele bevolking en zal resulteren in een lagere koers. Wij staan klaar om het imago van de Republiek Suriname op te poetsen en de echte Surinamer en Surinaamse geaardheid internationaal en regionaal te demonstreren, zodat er weer respect is voor ons.”
“Wij weten wat voor puinhoop, welke regering er ook komt, opgeruimd zal moeten worden, maar als verantwoordelijke Surinaamse politieke partij en als waarachtige Surinamers, gaan we die uitdagingen niet uit de weg. Wij zullen op gepaste wijze antwoord geven op het enorme schuldenvraagstuk, dat is gecreëerd en waarvoor wij en onze kinderen en kindskinderen zullen moeten betalen.”
“In de komende periode zal de regering van alles beloven, net als voorheen in 2015; in mei 2015 was er geen economische crisis, na de verkiezingen werd bekendgemaakt dat er een economische crisis was en dat de munteenheid gedevalueerd moest worden. Nu wordt alles gedaan om zoveel mogelijk te lenen en niemand weet wat er met het geld gebeurt, omdat er geen transparantie en rekenschap is.”
“Met doet wat men wilt en negeert alle democratische instituten en regelgeving van goed bestuur. Wees alert, want de andere kant zal de tegenstander heel wat fake nieuws komen, want het eerlijke en echte nieuws schuwt men. Men zal de VHP aanvallen, omdat voor hun de VHP het gevaar is. Wees voorbereid en oordeel na goede analyse en overleg. Men zal proberen de VHP en VHP’ers in een slecht daglicht te stellen en al degenen die sympathie hebben voor de Orange Movement op een subtiele manier te intimideren. Laat je zich niet verleiden tot onnodige acties.”
“Wij zijn een professionele en democratische partij. Laten we niet vergeten dat de waarheid en de bestraffing altijd naar boven komt en dat men de rekening gepresenteerd krijgt, ook al is het na jaren.”
“VHP’ers en het volk van Suriname, laat je niet bedonderen en misleiden. Korte termijn winst van een pakket, een baan zonder garanties of lege beloftes, leggen geen zoden aan de dijk. Ik doe een beroep op u allen om samen te werken aan de realisatie van een nieuw Suriname, een Suriname waarin een ieder waar dan ook in vrede, zonder vrees en in vrijheid, kan leven,” aldus Santokhi.

Overige berichten