fbpx

Sanches houdt IM Enrique Zavarce op gelijkspel

De vijfde Srefidensi Chess Celebration werd dinsdagavond geopend middels een openingszet door de minister van Financiën Gillmore Hoefdraad op het bord van de Cubaanse Grootmeester (GM) Bruzon Batista Lazaro en Manish Ramjiawan. Lazaro wist in 2016 de Master klasse te winnen, terwijl de Surinaamse Ramjiawan het kampioenschap in de Open klasse veroverde.

Open klasse

In de open klasse doen er 68 schakers mee. De spelers in deze klasse zijn afkomstig uit Suriname, Curaçao en Guyana. De jongste schaker is de 7-jarige Diyant Gangadin.

Ook dit jaar doet de “Schaker van de Eeuw” Willem Veer sr. mee aan het toernooi. Veer maakte geen fout in de eerste ronde en bond Ishwar Kalijan aan zijn zegekar.

De jonge Gangadin moest zijn meerdere erkennen in de ervaren Taqesyah Marcos uit Curaçao. Titelverdediger Ramjiawan maakte eveneens geen fout in deze klasse en wist zijn partij tegen Nehemia Weewee in winst om te zetten.

OOK INTERESSANT
Surinaamse president benadert Haïtiaanse gemeenschap

Masterklasse

In de Master klasse participeren er 18 schakers uit 9 verschillende landen. De landen Aruba, Barbados, China, Cuba, Mongolië, Nederland, Venezuela, Trinidad en Tobago en Suriname zijn in deze klasse vertegenwoordigd. Fidemeester (FM) Dewperkash Gajadin, FM Viresh Giasi, Candidate Master (CM) Romario Sanches en CM Suradj Hanoeman vertegenwoordigen in deze klasse.

Met uitzondering van Sanches verloren de drie andere Surinaamse schakers hun partij in de eerste ronde. Sanches speelde de match of the day tegen de Internationaal Meester (IM) Enrique Zavarce uit Venezuela. Deze partij eindigde in een gelijkspel.

De tweede ronde in zowel de open als de master klasse vindt vanavond omstreeks 18:00uur plaats. Het toernooi wordt gehouden in het voormalig Centrum voor Financiele Eductie en Ontwikkeling (CFEO) aan de Jamaluddinstraat. (GFC)