fbpx

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd.
De Covid-19-pandemie heeft het voor de leiding, bestuur, leerkrachten, leerlingen en de ouders niet makkelijk gemaakt, maar het is juist in deze tijd gelukt middels “all hens on deck” met alle stakeholders een bevredigend resultaat te behalen, laat het bestuur weten.
Zo is het gemiddeld slagingspercentage bij de GLO-scholen voor de toelating voor MULO 88,63% (landelijk 77,55 %).
Gemiddeld voor de MULO en LBO zijn samen 94.09 % leerlingen geslaagd.
De Shri-Vasudevschool en de Shri-GaneshschooL hebben een slagingspercentage van 100% gehaald (MULO) en de leiding is heel trots op de inzet van hun collega’s, leerkrachten en de ouders. Mede dankzij hun inzet is het gelukt om een slagingspercentage van 100% te realiseren en wil zij het resultaat dit schooljaar ook herhalen en rekent wederom op de maximale inzet van zijn collega’s, leerlingen en de ouders.
De enige LBO-school van de 15 Sanatan Dharmschool ( de Shri-Lakshmischool) heeft zelfs 100% geslaagden kunnen leveren terwijl bij de VOJ-scholen het slagingspercentage gemiddeld 82,70 % (landelijk 60 %) is geweest. Van de VOJ-scholen heeft de Shri-Hanumanschool het hoogste slagingspercentage van 95,37%.
Ook dit jaar gaan de Sanatan Dharmscholen de volle uitdaging niet uit de weg. Er is thans in een vroeg stadium een commissie ingesteld die bezig is om de ontwikkelde ‘Whatsapp learning’ verder uit te dokteren en online lessen verder te vereenvoudigen. De leerkrachten zijn ook in hun vrije tijd bezig om zichzelf verder te bekwamen om beter verstaanbaar over te komen bij hun online uitleg.
“Ondanks de schaarste middelen die we hebben en met Covid-19 hebben de leerkrachten en de leidinggevenden zich extra ingezet. In deze slechte economische periode kunnen we ook niet alles van MinOWC verwachten dat ook veel te doen heeft met allerlei nieuwe situaties. Samen zullen we zeker uitkomen,” aldus het bestuur.

BEKIJK OOK
Illegaal jachtgeweer waarmee vader zoon doodschoot in beslag genomen door politie