fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

‘Samsung-telefoons sturen zonder toestemming foto’s naar contacten’

Meerdere gebruikers van Samsung-telefoons zeggen dat hun toestellen zonder toestemming foto’s naar contactpersonen verstuurd hebben. De softwarebug werd gemeld op onder meer Reddit en het ondersteuningsforum van Samsung.

Eén Galaxy S9-bezitter schrijft dat zijn volledige fotobibliotheek in het midden van de nacht naar zijn vriendin is verstuurd terwijl hij sliep. De fotoverzending was niet te zien in de berichtenapp van de telefoon, maar stond wel in de sms-log van zijn provider.

Veel van de getroffen klanten lijken een abonnement bij het Amerikaanse T-Mobile te hebben. De slachtoffers denken daarom dat het voorval wellicht door een recente update voor sms-diensten veroorzaakt wordt. Een woordvoerder van T-Mobile vertelt aan Gizmodo echter dat zij niks met de problemen te maken hebben.

OOK INTERESSANT
Restauratie van Notre-Dame kathedraal gebruikt middeleeuwse technieken voor behoud erfgoed

Volgens een woordvoerder is Samsung “op de hoogte van de meldingen” en wordt er naar een oplossing gezocht. Getroffen klanten kunnen tot die tijd in de instellingen van de sms-app de toegang tot het geheugen ontzeggen. Hierdoor is het ook niet mogelijk om foto’s te verzenden.