fbpx

Samenwerkingsovereenkomst ABOP-jongeren en TNT Zwemschool

Het ABOP Jongerenbestuur onder leiding van voorzitter Stefanus Ligorie heeft maandag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met directeur Gordon Touw Ngie Tjouw van TNT Zwemschool. Het bestuur heeft ervoor gekozen om een samenwerking aan te gaan met de zwemschool, omdat “wij het belang onderkennen van vroege talentontwikkeling en sport voor de jeugd. Dit draagt ook bij om jongeren van de straat te houden”.

Het is de bedoeling dat de trainingen 1 jaar lang verzorgd worden en bij positieve evaluaties zal de overeenkomst verlengd worden. Het gaat om een pilotproject in Commewijne, Nickerie, Brokopondo en Marowijne.

OOK INTERESSANT
Zwaar mishandelde man valt op wegdek en wordt overreden door personenauto

Lingorie: “aan de andere kant hebben we ook gezien dat TNT Zwemschool de afgelopen periode heel goed werk verricht in de samenleving, dus zullen wij als ABOP-jongeren niet schromen om de jonge ondernemers die het goed doen in het land de nodige ondersteuning te geven. Zo stimuleren wij ook jong ondernemerschap”.

In de beleidsvisie oftewel ontwikkelingsvisie van de ABOP is stimuleren van kong ondernemerschap ook opgenomen. Sport en vroege talentontwikkeling geniet prioriteit.