“Samenwerking VHP en NDP niet mogelijk”

Een politieke samenwerking tussen de NDP en de VHP is volgens voorzitter Chandrikapersad Santokhi niet mogelijk.

Zo reageert het hoofdbestuur van de VHP onder leiding van Santokhi in een brief aan Dyanand Dwarka, ex-topper van de VHP.

Dwarka heeft het lidmaatschap van de VHP op 2 april opgezegd. Het hoofdbestuur heeft deze goedgekeurd. “We danken u voor de bewezen diensten aan de partij in voorgaande jaren, toen u nog actief was”, staat in de brief aan Dwarka.

Hij haalde eerder deze week in de media aan bezorgd te zijn over de richting van de VHP. Dwarka meent dat het duidelijk is dat de VHP en de NDP na de verkiezingen van 2020 zullen samenwerken.

Het VHP-bestuur reageert als volgt hierop: “de transformatie van de VHP tot een nationale politieke partij is een proces dat zijn vruchten afwerpt en breed wordt gedragen. Het doel is om Suriname te redden en veilig te stellen voor toekomstige generaties. Door onze voorzitter inderdaad aangeduid als een keuze tussen Goed en Kwaad.

Het is voor eenieder duidelijk dat een samenwerking met de huidige NDP daarom tegen deze achtergrond, uitgesloten is. De voorzitter heeft dit meermalen openlijk en publiekelijk uitgesproken.

We wensen u veel succes toe en hopen dat u de strijd om Suriname te redden vanuit een andere rol of partij zult blijven steunen”.