fbpx
Samenwerking tussen Arbeid en stichting ‘Elisabeth Samson’s Huis’ moet resulteren in arbeidsmuseum

GFC NIEUWS- Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J) en het bestuur van de stichting ‘Elisabeth Samson’s Huis’, onder leiding van Cynthia Mc Leod, hebben in een goed gesprek de wederzijdse intenties voor het inrichten van een arbeidsmuseum in de zolder van het voormalig hoofdkantoor van het ministerie benadrukt.

Het gaat in dezen om het monumentaal pand aan de Wagenwegstraat 20B waarover de stichting in onderhandeling is met de regering om eventueel de nieuwe eigenaar ervan te worden. Het voornemen van het arbeidsmuseum kan pas worden uitgevoerd na restauratie van het gebouw.

De bewindsvrouw is verheugd over het voornemen om in samenwerking met de stichting een arbeidsmuseum in te richten in het pand. Dit museum zal slechts een onderdeel zijn van de nieuwe bestemming die het pand zal krijgen volgens de stichting.

Met onder andere dit museum in het bedoeld pand, denkt Kuldipsingh dat het gebouw in zekere zin mede het statussymbool zal blijven uitstralen van factor arbeid. Het voorgenomen museum zal volgens haar de samenleving in staat stellen om de pijnlijke arbeidshistorie te kunnen herleven, maar tegelijkertijd zal met name de jeugd zich kunnen realiseren dat waardig werk (decent work) voor alle werkenden vandaag de dag centraal staat in het arbeidsbeleid in relatie tot de zo gewenste duurzame ontwikkeling van ons land.

De gesprekken met de stichting zullen worden voortgezet met de bedoeling om het voornemen te realiseren.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…