fbpx

Samenwerking Suthaibo en Subobo een feit

Afgelopen weekend zijn er gesprekken gevoerd tussen het bestuur van Subobo en Suthaibo die hebben geleid tot een samenwerking.

Daarnaast zijn er gesprekken gevoerd tussen de Suthaibo en de MMA/Grappling-organisatie in Suriname.

Met het oog op de aankomende Wereldkampioenschappen voor MMA/Grappling en de Pan-Amerikaanse kampioenschappen voor zowel kickboksen als Muay Thai in november dit jaar, is dit absoluut een aanwinst.

Suthaibo, Subobo en de MMA/Grappling vormen één sterke partij die de belangen van de vechtsporters in Suriname nog beter en completer zal behartigen.

Nu keihard aan de slag

Ilonka Elmont, voorzitter van de Suthaibo: “zonder wrijving geen glans. Het gaat hier om het groter plaatje. Het is belangrijk dat onze neuzen dezelfde kant wijzen, ons hard maken en strijden voor een gezamenlijk doel. Ik ben blij dat we nu samen keihard aan de slag kunnen om nog sterker ten tonele te verschijnen. Zo kunnen we verder bouwen aan een goed fundament voor beide organisaties. Onze doelen zijn identiek en wij gaan elkaar aanvullen om de sporten beter en positief te promoten. De vechtsporters zullen daar echt veel profijt van hebben.”

BEKIJK OOK
NPS: Waarom is een groep bewust bezig om Suriname steeds weer opnieuw in een avontuur te storten?

Remy Burke, voorzitter van de boksbond: “Ik ben blij dat onze samenwerking nu gestalte heeft gekregen en wij samen met de Suthaibo deze stap toch hebben durven zetten. Ik heb er alle vertrouwen in. Ik ben een sportman in hart en nieren en ruim 40 jaar met vechtsport in Suriname bezig. We hebben de gesprekken met elkaar goed kunnen gebruiken om zaken nader te verduidelijken en binnen de kaders afspraken te maken. We kunnen nu echt met elkaar gaan bouwen aan een sterke organisatie.”