fbpx

Samenwerking Suriname India Chamber of Commerce and Industry met Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry

De ondertekening van de Memorandum of Understanding (MoU) tussen de Suriname India Chamber of Commerce and Industry (SICCI) en de Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI), vond vandaag te New Delhi plaats. De secretaris – generaal van de FICCI, Dilip Chinoy, ondertekende de MoU namens de FICCI, in bijzijn van de Surinaamse ambassadeur in India, Aashna Kanhai.

Tijdens de ondertekening gaf Chinoy aan dat de implementatie van de MoU regelmatig zal worden geëvalueerd. Indien mogelijk zal een gemengde commissie worden benoemd, bestaande uit vertegenwoordigers van beide organisaties. Er zal gewerkt worden aan het aantrekken van Indiase ondernemers naar Suriname.

De agrarische sector, delfstoffen industrie en zonne-energie zijn enkele gebieden waar de belangstelling van de Indiase ondernemers op zal worden gevestigd. Op korte termijn reist een kleine delegatie van de FICCI naar Suriname af, die onder andere de kersverse MoU zal uitwerken.

OOK INTERESSANT
Russische popster die Poetin bekritiseerde dood gevonden na verdrinking

De voorzitter van de SICCI, Nizaad Bissumbhar, is zeer verheugd met de ondertekening. De SICCI die eerder dit jaar reeds een samenwerking is aangegaan met de Confederation of Indian Industries (CII), zet zich vooral in om met name de handelsbetrekkingen tussen Surinaamse- en Indiase ondernemingen te intensiveren. De FICCI houd zich thans bezig met het intensiveren van de handelsbetrekkingen tussen de Caricom regio en India.(GFC)