fbpx

Samenwerking Suriname en India bij ontwikkelen traditionele medische systemen

De in India bestaande traditionele medische systemen genieten wereldwijde toepassing, evenals erkenning door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). Vandaar dat India bekend staat als een van de meest vergevorderde landen op het gebied van de wereldwijde erkenning en toepassing van haar traditionele medische systemen.

“Het is daarom bij uitstek een goede keus die wij kunnen maken als het gaat om samenwerking op dit gebied van het ontwikkelen van een traditionele medische systemen industrie in Suriname”, sprak vicepresident Ashwin Adhin tijdens het congres “Dag der Traditionele Medische Systemen” dat werd gehouden bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF).

Adhin is voorstander van een jaarlijks terugkerend congres, met elk jaar een toepasselijk thema, om zodoende de vorderingen gezamenlijk te kunnen monitoren.

Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid gaf aan dat de samenwerking met India is ontstaan door de eigen interesse van Suriname, om vervolgens deze industrie hier op te zetten. Echter blijkt de grote uitdaging het ontbreken van beleid, wet- en regelgeving, die de synthese mogelijk maakt.

“De wet en regelgeving en het daaruit voortvloeiend beleid moeten we samen ontwikkelen en implementeren opdat de juiste ontwikkeling van traditionele systemen industrie tot wasdom komt”, legde de minister uit. Het is evenzeer belangrijk dat bij het ontwikkelen van deze industrie, de bescherming van onze volksgezondheid en samenleving hoog in het vaandel wordt houden.(GFC)