fbpx
Samenwerking Suriname en Guyana naar presidentieel niveau

GFC NIEUWS- De samenwerking tussen Suriname en Guyana wordt opgetrokken naar het hoogste niveau, namelijk dat van de twee presidenten.

Zo laat president Chandrikapersad Santokhi weten tijdens de persconferentie die belegd is na zijn aankomst vanuit Guyana op het vliegveld Zorg en Hoop.

Het Surinaamse staatshoofd vertoefde voor een tweedaags bezoek in Guyana, waar hij op zaterdag 8 augustus 2020 de inauguratie van Guyana’s negende president Mohamed Irfaan Ali heeft bijgewoond. Hij werd daarbij vergezeld door first lady Melissa Santokhi-Seenacherry en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

President Santokhi sprak van een intensieve periode in het westerbuurland. Een ceremonieel bezoek dat uiteindelijk een druk werkprogramma is geworden met een zware werkagenda die zaterdag al begon met president Irfaan Ali, de Guyana vicepresident en premier van het land.

Ook waren vertegenwoordigers van Barbados aanwezig. Volgens president Santokhi kwam direct aan de orde dat de energie, behoefte en bereidwilligheid er was om heel intensief met elkaar te gaan samenwerken op verschillende gebieden, zowel bestaande als nieuwe.

Afgesproken is dat de samenwerking wordt gebracht naar het presidentieel niveau en dat er een platform komt van highlevel dialogue and communication zodat zij presidenten de samenwerking zelf gaan monitoren.

Er komt een heel breed programma van samenwerking, waar minister Ramdin tijdens de persconferentie ook breedvoerig op is ingegaan.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…