fbpx
Samenwerking Planbureau en PTC

GFC NIEUWS- De Stichting Planbureau Suriname (SPS) heeft een Memorandum of Understanding (MOU) getekend met het Polytechnic College Suriname (PTC).

Het doel van deze samenwerking is gericht op het behalen van meer en betere resultaten bij het nastreven van de respectieve doelen, uitkomsten en resultaten van de twee organisaties.

Dit geldt vooral voor gebieden waar de doelen elkaar overlappen en werkprogramma’s van de twee organisaties overeenstemming met elkaar vertonen.

In het bijzonder wordt gedacht aan de volgende gebieden:

 Het vergroten van het Surinaams menselijk kapitaal door onder meer het ter beschikking stellen van deskundigen voor het verzorgen van opleidingen, trainingen en stages voor studenten.

 Het ontwikkelen van nationale informatiesystemen inclusief de softwarecomponenten hiervan en de identificatie van de meest geschikte hardware hiervoor.

 Het identificeren van andere partners voor samenwerking.

De Stichting Planbureau Suriname is opgericht op 30 juli 1951 en heeft onder andere als doel het beramen, opstellen, ontwikkelen, coördineren en steunen van plannen, welke kunnen leiden tot bevordering van de geestelijke en materiële welvaart in Suriname.

In 1973 werd de Planwet afgekondigd, die leidend is voor het functioneren van het Planbureau.

PTC zal in de eerste fase van deze samenwerking een IT-infrastructuur en een software informatiesysteem ontwikkelen, die het Planbureau in staat moet stellen om een centrale database voor ontwikkelingsindicatoren op te zetten en operationeel te houden en een efficiënter beheer van project- en programma-informatie te voeren.

In het kader van deze samenwerking lopen twee ICT-studenten, Jenneci Anatoewe en Sandjana Nanda stage bij het Planbureau.

Er zullen additioneel nog 9 andere ICT-studenten onder begeleiding van ICT-docenten van het PTC, het voornoemde ICT-platform in de vorm van afstudeerprojecten uitvoeren.

Meer nieuws

49- jarige gewelddadige dief opgepakt

GFC NIEUWS- De 49-jarige Dharminderpersad C. is op donderdagavond 22 oktober aangehouden door de politie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….