fbpx

Samenwerking Nationaal Archief Suriname en India een feit

“Emigrations of Indians to Suriname: A saga and archival exhibition”, was het thema van de opening van een joint tentoonstelling georganiseerd door ons Nationaal Archief en die van India de vorige week. Een Memorandum of Understanding was getekend met India voor ondersteuning, onderzoek en training in zowel Suriname als India.

Rita Tjien a Foe legde de aanwezigen het af te leggen traject uit over de getekende overeenkomsten met India. De conferentiegangers in Suriname waren ook aanwezig.

De Indian Archives director general sprak zijn waardering uit voor het werk dat Suriname doet met haar vele archief documenten w.o. het dagboek van Munshi Rahman Khan. Hij complimenteerde Maurits Hassankhan met zijn nobel werk.

BEKIJK OOK
Petitionarissen vragen aandacht voor kindermisbruik

Bilaterale afspraken over taal en roots heritage zijn gemaakt in aanwezigheid van beide presidenten en zullen opgepakt worden. Belangrijk is dat de database vertaald zal worden naar het Engels.

Het originele script van Jeevan Prakash is door de familie geschonken aan ons archief. Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken opende de joint exhibition en sprak de hoop uit dat Suriname nuttig gebruik zal maken van de Indiase expertise.

Ter gelegenheid van deze avond en het bezoek werden boekwerken aan elkaar overhandigd.(GFC)