fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Samenwerkende coalitiepartijen uit impasse, Ruimtelijke Ordening & Milieu voor NPS

GFC NIEUWS- De samenwerkende coalitiepartijen: VHP, NPS, ABOP en PL hebben overeenstemming bereikt over hoe verder invulling te geven aan de nieuwe regering.
Er was een dispuut ontstaan over het nieuw op te zetten departement Olie & Gas, dat naar de NPS zou gaan. Volgens het samenwerkingsprotocol dat op 30 mei werd getekend zou ABOP het beheer krijgen over Natuurlijke Hulpbronnen. Ruim een maand daarna eist de partij onder leiding van Ronnie Brunswijk Olie & Gas op en zegt dat NH niet wordt opgesplitst.
Vrijdag ontstond er commotie hierover, omdat de structuren van de NPS erop stonden dat de overeenkomst tussen partijen werd nageleefd.
Vanmorgen zijn de leiders bijeen geweest en de ontstane situatie besproken. Hoewel nog niet officieel medegedeeld, wordt vernomen dat de ABOP bij het standpunt blijft dat NH niet wordt opgesplitst. Om uit de impasse te geraken, wordt er een nieuw ministerie opgericht: Ruimtelijke Ordening & Milieu, dat naar de NPS gaat.

OOK INTERESSANT
Drie auto’s betrokken bij zwaar verkeerongeval Ringweg: meerdere slachtoffers bekneld