fbpx
Facebook Pagelike Widget

Samenwerkende coalitiepartijen ontvangen NDP vandaag

GFC NIEUWS- Door een misverstand kon de NDP maandag niet aanwezig zijn bij de hearing met de samenwerkende coalitiepartijen.

Gisteren werd de partij weer uitgenodigd voor vandaag, dinsdag 23 juni, zegt VHP-voorzitter Chan Santokhi.

Santokhi vertelt dat steeds meer organisaties zich aanmelden voor de hearings. Deze zullen voortgezet worden door deskundigen.

De consultaties volgen na een hele reeks hearings die afgelopen 2 weken hebben plaatsgevonden met stakeholders uit alle delen van de samenleving.

Met deze dialoog wenst de nieuwe coalitie inzicht te verkrijgen in de visie van deze partijen, zodat zaken die van belang zijn voor de ontwikkeling van ons land, meegenomen kunnen worden in het nieuw regeerprogramma.

De nieuwe regering wenst met deze consultatieronden een zo breed mogelijk draagvlak te creëren voor het te vormen beleid. Dit vanwege een snelle en voortvarende aanpak van crisis waar ons land zich momenteel in bevind.

De voorgenomen hearings zijn erg belangrijk, omdat we met zijn allen weten dat de situatie in het land zeer ernstig is. De nood is erg hoog en we zullen bij het uitzetten van het beleid realistisch moeten blijven, benadrukt Santokhi.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…