Samenwerken aan verminderen onze suiker-, zout- en vetconsumptie

Persbericht
Vrijdag 5 april 2019

Om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van chronische ziekten, zullen afgestudeerden van de Anton de Kom Universiteit en het PTC op Wereld Gezondheidsdag hun onderzoek over het gebruik van suiker, zout en vet aan het publiek presenteren.

Dat gebeurt op zondag 7 april tijdens het symposium “Samenwerken aan het verminderen van onze suiker-, zout- en vetconsumptie ter bestrijding van chronische ziekten” in het Clevia Park.

De fysioloog, Robbert Bipat, diëtiste Cindy-Jane Wesenhagen, Whitney Williams als manager van het klinisch laboratorium Mylab en voedseltechnoloog Ricky Stutgard zullen in dit kader een presentatie houden.

Uit onderzoek is dat Surinamers drie tot vier keer zoveel suiker, zout en vet gebruiken dan eigenlijk zou mogen.

Het symposium is voor afgestudeerden van het PTC en de universiteit een gelegenheid om meerwaarde te creëren voor hun afstudeeronderzoeken. Studenten stoppen namelijk energie, tijd en geld in hun afstudeeronderzoeken, maar daarna verdwijnen de verslagen ergens in een bibliotheek. Stutgard zegt dat met projecten zoals het symposium van zondag, studenten iets wezenlijks kunnen doen met hun onderzoek.

Het symposium realiseert een kruisbestuiving tussen de wetenschap/theorie en de harde werkelijkheid en beoogt een samenwerking.

Naast het symposium kunnen bezoekers ook hun bloeddruk en bloedsuiker laten meten bij de stand van MyLab. Bovendien kunnen zij tegen actieprijzen bloeddruk- en suikermeters en herbale middelen betrekken bij Pharmport en Intermed Caribe. De laatste is tevens de grote sponsor van het symposium.