fbpx

Samenscholing voor winkels niet toestaan

GFC NIEUWSREDACTIE- Winkeliers en ondernemers in Suriname zullen samenscholingen voor hun locaties niet moeten toestaan, dit uit hoofde van hun eigen veiligheid.

Minister Rishma Kuldipsing van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft het voorgaande opgemerkt tijdens een persconferentie zondag. Ze zegt dat zowel het ministerie als de Economische Controle Dienst (ECD) hierop zullen letten. Winkeliers kunnen in geval van calamiteiten bellen naar het nummer 1940. EZ zal vanaf maandag 20 februari ervoor zorgen dat dit nummer 24 uur bemand is.

De bewindsvrouw betreurt het dat ondernemers vrijdag slachtoffer zijn geworden van de uit de hand gelopen protestacties. “We keuren dit ten zeerste af.”

Volgens de EZ-minister is in samenspraak met de ministeries van Justitie en Politie en Defensie het besluit genomen om tot normalisatie over te gaan. Winkeliers en bedrijven die de afgelopen twee dagen waren opgeroepen hun zaak gesloten te houden, mogen vanaf maandag weer open. De bewindsvrouw garandeert dat de veiligheid is opgevoerd, en dat de samenleving niet langer de dupe blijft van gesloten ondernemingen.

OOK INTERESSANT
OKB geïnformeerd door verkiezingswerkgroepen

Ook de benzinestations – die zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur open waren – zijn vanaf maandag weer normaal van dienst.

Kuldipsing benadrukt dat er geen schaarste is aan benzine. “Dus laten we dat duidelijk stellen, dat er geen lange rijen hoeven en ook geen paniek, er is genoeg brandstof.”

De minister doet wel een beroep op servicestationshouders om geen brandstof aan klanten te verkopen, die hiervoor met vaten en jerrycans komen. Ze merkt op dat hier misbruik van wordt gemaakt. “Het is ook niet veilig en volgens de vergunning verboden.”