fbpx
Samenleving wederom gewaarschuwd voor fake aanbiedingen via social media

GFC NIEUWS- Ondanks de vele waarschuwingen is het gebleken dat personen uit de samenleving nog steeds ingaan op financiële aanbiedingen via social media en hierdoor het slachtoffer worden van oplichterij.

Oplichters schromen er niet voor om fake profielen van regeringslieden aan te maken, met het doel mensen op een dwaalspoor te brengen en hen te benadelen.

Van minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning is voor de zoveelste keer een fake profiel aangemaakt op Facebook. Via dit profiel zou de minister de samenleving de mogelijkheid bieden leningen te sluiten.

De minister benadrukt dat hij nimmer via dit forum officiële gegevens van burgers zal opvragen. De bewindsman doet een beroep op de samenleving om alert te zijn en niet in te gaan op dergelijke aanbiedingen en vooral geen persoonlijke gegevens, bankgegevens en andere geheime informatie door te spelen via social media.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.