fbpx

Samenleving krijgt inspraak bij veranderingen Waterkant

In het kader van de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) organiseert Stichting Gebouwen Erfgoed en het Directoraat Cultuur een Living Lab evenement voor Surinamers.

De samenleving krijgt de mogelijkheid om mee te denken over mogelijke veranderingen en verfraaiing aan het toeristisch plekje. Hierdoor kan de gemeenschap een bijdrage leveren aan een nieuw ontwerp voor de herinrichting van de waterkant.

De activiteit vindt plaats op zondag 3 december nabij de platte brug. Het PURP-programma wordt gefinancierd door de IDB.

Malta Tooy, staf edewerker van het Directoraat Cultuur, geeft aan dat bij het evenement het publiek mag deelnemen aan verschillende activiteiten. Het doel van het evenement is om een sociaal economische bijdrage te leveren aan de rehabilitatie van Paramaribo, in deze de Waterkant.

Verder zegt Malta dat er verschillende activiteiten zullen zijn zoals, een historische conversatie op het water. Gedurende de dag worden er boottochten gemaakt langs de Waterkant. Aan boord zullen enkele studenten van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) de geschiedenis van de waterkant vertellen. Door interactie met belangstellenden op de boot zullen er herinneringen over de waterkant worden gedeeld.

Op Meerzorg zal er een uitkijktoren worden geplaatst waar mensen een panoramaview van de Waterkant kunnen zien.(GFC)

OOK INTERESSANT
Wegomlegging Onafhankelijkheidsplein