fbpx
Samenleving draagt bij aan verbetering distributie Covid-19-pakketten

GFC NIEUWS- De samenleving heeft het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) ondersteund met tips hoe de Covid-19 voedselpakketten structureel en veiliger te distribueren.

Met inachtneming van deze tips zal het ministerie na een korte onderbreking de distributie van de pakketten vrijdag 18 juni hervatten. Ter ondersteuning van de nationale gezondheid, zal Sozavo voortaan ook mondkapjes plaatsen in de pakketten.

Het ministerie blijft ideetjes vanuit de samenleving krijgen hoe herhaling te voorkomen, van wat zich op maandag 15 juni heeft plaatsgevonden bij de distributie. Het ministerie dankt de samenleving voor haar bijdrage aan de gezondheid en de veiligheid van zowel de burgers als het personeel van Sozavo tijdens de distributie van de pakketten. Daarom is het voor zij die een pakket komen halen “belangrijk te luisteren naar de instructies die worden gegeven door de plaatselijke coördinator, militairen en politie. Vergeet uw neus en mond bedekking niet en houdt anderhalve meter afstand van de personen in uw omgeving. Wij zullen ook uw temperatuur meten bij het betreden van onze locaties”, zegt Angela Salmo directeur van het ministerie van Sozavo.

Salmo: “Verder kunt u uw pakket pas ontvangen als u zich kunt legitimeren. Ook wordt geadviseerd 2 of 3 grote, stevige tassen en ondersteuning mee te nemen indien u die nodig zou hebben. U krijgt uw pakket dezelfde dag waarop u zich heeft geregistreerd.”

Voor groepen die op een andere dag dan zij volgens het lettersysteem van het Covid-19 managementteam zijn toegestaan boodschappen te doen, is er dispensatie aangevraagd.

De distributie zal in de volgende volgorde plaatsvinden:

Vrijdag 19 juni – familienamen beginnende met de letters P, Q, R, S en geregistreerde van maandag 15 juni
Zaterdag 20 juni – familienamen beginnende met de letters T, U, V, W, X, Y, Z
Dinsdag 23 juni – familienamen beginnende met de letters F, G, H, I, J
Donderdag 25 juni – familienamen beginnende met de letters K, L, M, N, O
De pakketten zullen op de volgende locaties worden verstrekt tussen 13:00 uur en 16:00 uur:

Paramaribo

Hoofdkantoor Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting Waterkant # 30 – 32
OS Maretraite – Wilhelminastraat (tegenover KFC)
OS Munder Buiten – Munderstraat (naast Politiepost Munder Buiten)
OS Gennipschool – Welgelegenstraat # 50
Buurtorganisatie Albuflo – Pawon Singoredjostraat – Flora
Stibula – Tigristraat # 7 – Latour
Zaal De Goedeverwachting – De Goedeverwachting # 107
OS Pontbuiten – Nieuwzorgweg hoek Mattheüs
OS Winti Wai – Van Kallenweg hoek Brokolonkostraat

Wanica

Mulo Koewarasan – Wajamoeweg
OS Johannes Vrolijkschool – Kotomissielaan – Lelydorp
OS Tout Lui Faut – Martin Luther Kingweg # 189
OS 1 Livorno – (Ramnand Sewbaranschool)- Pandit Paltan Tewarieweg hoek Botromankiweg

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…