fbpx
SAMAP stimuleert samenwerking en waardeketenplatform voor actoren ‘Niet-Hout Bosproducten’

GFC NIEUWS- Landbouwers, agro-producenten, verwerkers en vertegenwoordigers van diverse organisaties en ministeries zijn bijeengekomen voor een aanzet te doen naar de opzet van een waardeketen platform voor de Niet-Hout Bosproducten (Non Timber Forest Products).

Dit platform kan voor deze doelgroep als basis dienen voor samenwerking, verbetering van producten en productie capaciteit, en partnerschappen lokaal en internationaal. Dit geschiedde middels de ‘Non Timber Value Chain Stakehoders Platform Inception Workshop’ vrijdag bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Tijdens deze workshop hebben de participanten gewerkt aan het in kaart brengen van de producten zoals podosiri, oliën, honing, kokosnoten en andere waardevolle producten afkomstig uit het bos, binnen de waardeketen structuur van de SAMAP.

Vervolgens werd de realisatie van een waardeketen platform voor deze sector besproken door te brainstormen over:

• Het versterken van de samenwerking binnen de keten via dit platform
• Het opbouwen van vertrouwen, het stimuleren duurzame handelsrelaties via dit platform
• Strutcuur, bestuur en financiering van dit platform
• Mogelijke uitagingen, oplossingen, en gezamenlijke acties

Deze workshop is onderdeel van het, onder het ministerie van LVV vallend, vierjarig Suriname Agriculture Market Acces Project, SAMAP, uitgevoerd door de Voedsel en Landbouw Organisatie van de Verenigde Naties (FAO) en gefinancierd door de Europese Unie (EU).

Centraal staat binnen SAMAP betere samenwerking om te geraken tot duurzame landbouwontwikkeling resulterend in concurrerende en veilige producten, en verbeterde markttoegang van Surinaamse producten en gewassen.

SAMAP heeft reeds de Value Chain Platform Inception workshops voor de groepen wortel- en knolgewassen, en groente en fruit georganiseerd.

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…