fbpx
SAMAP-grant concurrerend, transparant en eerlijk

GFC NIEUWS- De launch van de SAMAP Matching Grant Call for Expressions of Interest heeft plaatsgevonden in het gebouw van FIFA-SVB in aanwezigheid van minister Rabin Parmessar van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Verder waren aanwezig: vertegenwoordigers van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) voor Trinidad & Tobago en Suriname, Reuben Robertson, hoofd van de delegatie van de Europese Unie in Guyana en Suriname, Karel Lizerot, de staf Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP) en genodigden.

Zowel Karel Lizerot als Reuben Robertson, benadrukten dat de grants een concurrerende, eerlijke en transparante karakter hebben.

Een commissie wordt binnenkort samengesteld voor de evaluatie van de ingediende projectvoorstellen en de selectie voor welke in aanmerking komen voor een grant.

Er zullen tenminste 2 indieningsperioden plaatsvinden per jaar, waarbij de eerste op 30 september is aangevangen en sluit af op 31 oktober.

Minister Parmessar geeft aan dat SAMAP een grote rol neemt in het transformatieproces van de agrarische sector in Suriname, doelend op de verhoogde productie en daadwerkelijk de voedselschuur kunnen zijn van de regio. Een professionele aanpak van het beleid is van belang in deze moderne en concurrerende tijd.

De particuliere sector meer faciliteren, opleidingen voor jongeren creëren, opzetten van proeftuinen ter ondersteuning van de landbouwers, en structurele samenwerking met stakeholders zijn enkele van de professionele aanpakmethodes.

De genodigden, landbouwers, verwerkers en agri-bedrijven, waren enthousiast met de launch; een alternatief voor hen om hun ondernemerschap beter tot ontwikkeling te brengen.

De launch is afgesloten met de overhandiging van de eerste aanvraagformulieren aan een mannelijke en vrouwelijke landbouwer, vertegenwoordigers van een coöperatie, jongerenorganisatie en de Federatie van Agrarische producenten.

Gegadigden kunnen inschrijfformulieren en instructies ophalen, om vervolgens hun aanvraag in te dienen voor de Grants die variërend tussen USD 5.000 met een uitloopt naar USD 300.000.

Om in aanmerking te komen moet voldaan worden aan de gestelde criteria. Vermeldenswaard is dat er sprake is van een concurrerende fonds, en worden aanvragers dus aangemoedigd door SAMAP om de instructies te volgen, de formulieren goed in te vullen, de opgevraagde bewijs documenten in te leveren, om zo hun kansen te vergroten voor het behalen van een goede score tijdens de evaluatie.

Het team van SAMAP zal landelijk infosessies hebben en open dagen houden, betreffende de MGF, om de deelnemers en andere relevante stakeholders te voorzien van informatie.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…