fbpx
Sallons staat niet achter Dwarka’s cao

De Werknemers Organisatie Food and Agriculture Industries (WOFAI) onder leiding van Michael Sallons zegt dat het bestuur versteld was via de media afgelopen zaterdag te moeten vernemen dat Dayanand Dwarka aan journalisten heeft meegedeeld, dat het tekenen van een Collectief Arbeidsovereenkomst(cao) door Dwarka en de directie zal gelden voor alle 2600 werknemers van de Food and Agriculture Industries NV(FAI).

De WOFAI is helemaal nog niet klaar met de onderhandelen voor wat betreft de CAO 2014 – 2016. Het is namelijk zo dat de onderhandelingen waren komen vast te lopen bij enkele financiële artikelen en een afkoopregeling over het jaar 2014.

De Bond van Nickerie onder leiding van Dayanand Dwarka is in december 2014 overeengekomen met de directie voor een afkoop regeling van SRD 100, = voor het jaar 2014, het geen inmiddels is uit betaald middels een waardebon van Combe Markt.

De WOFAI heeft de afkoopregeling van Dwarka toen terstond afgewezen. Het kan nooit zo zijn, dat een vakbondsleider overgaat tot het overeenkomen met een afkoopregeling van SRD 100, = voor het heel jaar 2014. Vandaar dat na het vast lopen van de gesprekken de WOFAI de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname heeft benaderd om te bemiddelen over een zes tal financiële punten en de hoogte van de afkoop regeling over 2014, legt Sallons uit.

De WOFAI en de directie hebben in februari 2015 geen overeenstemming bereikt en is het bestuur van de gestapt naar de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname.

Er hebben al ettelijke ontmoetingen plaatsgevonden tussen de Bemiddelingsraad, directie FAI NV en het bestuur van de WOFAI, waarbij de eerstvolgende afspraak met de Bemiddelingsraad te samen met de directie aanstaande dinsdag zal plaatsvinden.

“Hoe is het dan mogelijk, dat Dayanand Dwarka praat over 2600 arbeiders”, vraagt Sallons zich af.

Het bestuur van WOFAI kan zich niet voorstellen, dat Dwarka met journalisten praat over 2600 arbeiders. De FAI NV. Bestaat uit ca. 2600 arbeiders verdeeld over Jarikaba en Nickerie.

Als de directie een overeenkomst getekend heeft met Dwarka, is dat voor Nickerie en zal voor geen moment gelden voor alle 2600 arbeiders werkzaam bij de FAI NV., maar voor ca. 1200 arbeiders van Nickerie, verduidelijkt Sallons.

Hij vindt dat Dwarka misleidend bezig is en kan dit opnieuw zorgen voor ongerust bij de arbeiders te Jarikaba. Het is volgens Sallons nog vers in het geheugen hoe dezelfde groep mensen heeft gezorgd voor onrust het afgelopen jaar.

Door hun te doen was het bedrijf te Jarikaba voor 75% gesloten, waardoor de productie totaal was komen lam te liggen.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.