Salesman verduistert SRD 35.000 van zakenpartner

De recherche van regio Midden heeft afgelopen donderdag de 36-jarige notoire oplichter Rakeshkoemar B. opgespoord en aangehouden. Hij staat bij zijn zakenpartner bekend als Rakesh. Een ondernemer had aangifte van verduistering tegen tegen hem gedaan.

De aangever verklaarde een geldbedrag te hebben afgestaan aan Rakesh voor het opkopen van goederen die hij in zijn supermarkt doorverkoopt. Na het geldbedrag van SRD 35.000 in ontvangst te hebben genomen, heeft de zakenpartner niets meer van zich laten horen. De verdachte is opgespoord en aangehouden.

Uit het onderzoek is komen vast te staan dat Rakesh zich voordoet als salesman met als taak het opkopen van goederen bij groothandelaren en deze goederen te leveren aan winkeliers. Op die manier bouwde hij een vertrouwensrelatie op met de ondernemer. Na het groot geldbedrag te hebben ontvangen, werden de afspraken niet meer nagekomen.

Rakesh is voor de derde keer ingesloten voor soortgelijke gepleegde strafbare feiten. De politie vermoedt dat er meerdere benadeelden zijn.

De recherche van regio Midden, gevestigd op het politiebureau van De Nieuwe Grond (DNG) roept hierbij eventuele benadeelden op om zich te wenden tot de recherche voor het doen van aangifte.