fbpx

Salaris personeel Marwina Ziekenhuis veilig

GFC NIEUWSREDACTIE- Het personeel in dienst bij het Marwina Streek Ziekenhuis (MSZ) in Albina, Suriname, krijgt het salaris over april 2022 uiterlijk vrijdag gestort.

Dat hebben vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid aan het personeel beloofd tijdens een onderhoud met de Bond van Personeel MSZ (BPMSZ).

De relevante ministeries hebben de nodige voorbereidingen al getroffen. In de Raad van Ministers (RVM) is sinds 13 april goedkeuring gegeven.

De minister van Financiën heeft ook tijdens de RvM aangeven dat er inmiddels opdracht is gegeven voor de overmaking van het loon. De Centrale Bank van Suriname zal de laatste handeling plegen, waarna de personeelsleden over hun geld kunnen beschikken.

BEKIJK OOK  Rekenkamer van Suriname neemt deel aan 12e CAROSAI Congres

Met betrekking tot de Covid-toelage aan het verplegend personeel van de ziekenhuizen heeft minister Ramadhin aan het personeel van MSZ de verzekering gegeven dat eind mei de betaling plaats zal vinden.

Het gesprek met een vertegenwoordiging van de BPMSZ, onder leiding van de bondsvoorzitter Imro Edam, is de aanleiding van een protestactie van de bond voor het kabinet van de vp.