fbpx

Sail blikt tevreden terug op de afgelopen periode

Directeur Paul Lank van het parastatale bedrijf SAIL, blikt tevreden terug op de afgelopen periode.

“Op dit moment gaat het prima met het bedrijf. Bij het willen exporteren is het enorm van belang dat de nodige documenten aanwezig zijn. De MSA-certificering, FDA-approve en de EU-approve, stellen ons in staat om te voldoen aan internationale standaarden in de branche”, zegt Lank.

Volgens de SAIL-directeur is het bedrijf in staat om overal naar toe te exporteren. In het Caribisch gebied naar Jamaica en Trinidad & Tobago.

Binnen het Amerikaans continent wordt geëxporteerd naar Miami en binnen de Europese Unie (EU) naar Nederland en Frankrijk.

“Als wij kijken naar de recente ontwikkelingen binnen het bedrijf dan mogen wij tevreden terugblikken. Het bedrijf heeft te maken met een natuurlijk product, vandaar dat het kan voorkomen dat door het warme weer of te veel regen de vangsten minder zijn”, legt hij uit.

OOK INTERESSANT
Parlement zal activisten meer betrekken bij proces kiesregeling

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is ter ondersteuning van een beter verloop van de operaties financieel ingekomen. Het grootste probleem waarmee het bedrijf op dit moment te kampen heeft, betreft het aanmeren aan de kade. Door de financiële injectie moet hard gewerkt worden aan structurele oplossingen om uitdagingen aan te gaan.

“Sail is een staatsbedrijf en bij een gecertificeerd bedrijf is kwaliteit aan de orde. De A-kwaliteit wordt geëxporteerd en de B-kwaliteit is bestemd voor de lokale productie. De motivatie vanuit de Surinaamse gemeenschap is goed te noemen, maar er is ook vraag naar gebakken vis of garnalen, die nemen wij serieus in overweging”, aldus de directeur.