fbpx

Safe City’s Command Center een feit

Het Command Center dat is opgezet voor het Safe City project van de regering Bouterse – Adhin is een feit. Dit belangrijk coördinatiecentrum is zaterdag officieel in gebruik genomen.

Dit is gebeurd in aanwezigheid van onder andere vertegenwoordigers van de regering, onder leiding van vicepresident Michael Ashwin Adhin, personeel van het center en de Chinese Ambassadeur Liu Quan.

“Ik ben zeer tevreden met de oplevering van het Safe City project en het Command Center, omdat het een uitdaging is geweest om het project binnen de vastgestelde tijd en met het beschikbare budget op te leveren”, zegt Telesur-directeur Mike Antonius.

Hij zegt verder dat er nog budget over is dat zal worden aangewend voor het plaatsen van camera’s in Wanica en Marowijne.

Het doel van het Safe City Project is om de algehele veiligheid in Suriname duurzaam op peil te houden. Het Safe City project is een onderdeel van het Nationaal Breedband Project dat wordt uitgevoerd door het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) en gefinancierd door de overheid.

BEKIJK OOK  Caribbean Export helpt Surinaamse bedrijven met opstart en doorstart

Een van de componenten van dit project is het plaatsen van camera’s op strategische plekken in Paramaribo. Dit om in geval van calamiteiten sneller en effectief in te kunnen spelen.

Burgers kunnen met de komst van het Command Center in plaats van verschillende alarmnummers zoals 115 (politie) of 110 (brandweer), gebruik maken van een nummer voor de verschillende diensten. Men komt dan in contact met het Command Center. Vanuit dit centrum worden de gesprekken verder geleid naar de hulpdienst die nodig is.

In het Command Center is er een datacenter aanwezig waarin alle beelden worden beheerd en opgeslagen. Voor de politie en de veiligheidsdiensten is er een emergency communicatiemogelijkheid ingebouwd, wat inhoud dat zij heel snel ingezet kunnen worden bij calamiteiten en met elkaar kunnen communiceren ook al mocht er congestie zijn op andere netwerken.(GFC)