Safe City zorgt voor vergroten veiligheidsgevoel

Het Safe City project heeft sinds de lancering reeds vruchten afgeworpen.

Hoofdinspecteur Humphrey Naarden geeft met verwijzing naar opgeloste zaken aan, hoe efficiënt en effectief het Safe City project tot nu toe werkt in onder andere groot Paramaribo.

“De resultaten zijn heel positief en effectief. Met behulp van het Safe City project, waarvan het camera project een onderdeel van is, is het gelukt om met behulp van het Command Center waar de camera’s worden aangestuurd, een paar criminelen niet alleen zichtbaar te maken, maar hen ook op te sporen, aan te houden en in verzekering te stellen”, zegt hoofdinspecteur Naarden aan het NII.

Specifiek haalt de hoofdinspecteur drie berovingen aan, die door ondersteuning van het Command Center zijn opgelost.

Volgens Naarden heeft dit project, ondanks het feit dat het relatief jong is, zeer hoopgevende vruchten afgeworpen. Uit de concrete feiten blijkt dat dit project een heel goed en doeltreffend project is.

Hij zegt verder dat het niet alleen bij de drie voornoemde gevallen is gebleven die tot klaarheid zijn gebracht, maar dat er nog drie gevallen waarvan de beelden door het Command Center zijn vastgelegd, pending zijn. Deze worden nader onderzocht door het Korps Politie Suriname.

Door het Safe City geproduceerde beelden, zullen als bewijsmateriaal worden gebruikt bij het onderzoeken van zaken, gevolgd door het in beeld brengen van verdachten. Dit bewijsmateriaal kan voorgelegd worden aan de rechter ter terechtzitting.

Overige berichten