fbpx
Safe City ook voor bredere maatschappelijke thema’s

GFC NIEUWS- Het Safe City project zal bij uitbreiding ook voor bredere maatschappelijke thema’s worden ingezet.

Een daarvan is milieuvervuiling, zei de coördinator e-government Gardelito Hew A Kee bij de ingebruikname van 20 locaties voor het Safe City project in Wanica.

Volgens Hew A Kee zijn er reeds gesprekken geweest met de milieupolitie. Verder zullen bij de uitbreiding het oplossen van verkeersovertredingen geïntensiveerd worden met dien verstande dat alleen het bestrijden van de verkeerscriminaliteit centraal zal staan.

Hew A Kee zegt dat er elk moment goedkeuring van China kan worden verkregen voor de uitbreiding. Er zullen dan op 100 andere locaties camera’s geplaatst worden met aanvullingen in Paramaribo en Wanica, terwijl ook de overige districten aan bod komen.

Behalve de 20 locaties in Wanica werden op vrijdag 21 februari ook camera’s op twee locaties in Albina, Marowijne in gebruik genomen.

Met deze 22 locaties komt het totaal binnen het Safe City project op 122 locaties, met elk gemiddeld drie camera’s. Alle beelden worden doorgestuurd naar het Command Center waar deze voor maximaal zes maanden worden opgeslagen in de datacenter.

Het Safe City project ging in 2018 van start met camera’s op 100 strategische locaties. Hew A Kee zegt dat in het eerste jaar van het project heeft geholpen bij het oplossen van 271 zaken. Tussen januari dit jaar en 19 februari zijn er beelden van 72 zaken veiliggesteld.

Verder zijn er ook in Wanica zaken opgelost nog voordat de camera’s officieel in gebruik waren genomen. Volgens Hew A Kee heeft het Safe City project bijgedragen aan een daling van 15% van de criminaliteit in Paramaribo.

Het Safe City project is onderdeel van het Telesur Nationaal Breedband Project. Behalve het Command Center als deel van Safe City is er ook het ELTE Rapid System waarbij de politie-eenheden bij calamiteiten in een straal van 5 km met elkaar kunnen communiceren.

Hew A Kee zegt dat indien goedkeuring wordt verkregen ook overige veiligheidsdiensten kunnen gaan beschikken over een eigen ELTE-netwerk, de beelden van Safe City met elkaar kunnen delen en als gevolg daarvan zaken sneller kunnen oplossen.

Volgens Hew A Kee wordt er constant gewerkt aan het verbeteren van het systeem. Zo zijn er op 8 locaties in Paramaribo extra palen met een camera geplaatst, dit om hoeken die moeilijk zichtbaar bleken, toch in beeld te krijgen.

Hij zegt verder dat ook ervoor gewaakt wordt dat de privacy van anderen niet geschonden wordt. In gevallen waarbij men zich “vergrepen heeft aan het spelen” met beelden, zijn volgens hem ook personen ontslagen.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.