Safe City breidt uit naar Wanica en Marowijne

GFC NIEUWS- Het Safe City project gaat binnenkort een nieuwe fase in.
Het project wordt uitgebreid naar de districten Wanica en Marowijne. Op 21 februari worden in het zuidelijk gelegen district 20 camera’s in gebruik genomen, terwijl in het oosten des lands twee camera’s op strategsiche plekken in Albina geplaatst zijn.
Het ligt in de bedoeling het project vanwege de uitbreiding tot het Safe Suriname project te noemen. E-Gov coördinator Gardelito Hew A Kee legt uit dat het belang van het project tot nu toe is bewezen. In december 2019 was het precies een jaar geleden dat er een aanvang werd gemaakt met het netwerk. Er zijn vanaf toen meer dan 250 misdaadzaken en verkeersovertredingen opgelost.
Volgens Hew A Kee wordt constant naar verbetering van het project gestreefd. Op bepaalde locaties is er een extra paal en camera geplaatst om het zicht van de bestaande apparatuur te verbeteren.
Nu er in Wanica 20 camera’s zijn geïnstalleerd en 2 op Albina ligt het in de planning om ook de andere districten te voorzien van (meer) camera’s. Hew A Kee: “Om zo te kunnen bijdragen aan de preventie en het oplossen van zaken.”