SAB wil eigen kunststofbaan voor atletiek

Minister Lalini Gopal is zeer ingenomen met de plannen van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) voor het opzetten van een eigen kunststofbaan voor Atletiek. Een droom die de bond, maar ook alle beoefenaars van de atletieksport al jaren koesteren. De bond was de vorige week op een kennismakingsbezoek bij de minister. De bond viert dit jaar haar 70-jarig bestaan en heeft in dat kader speciale evenementen zoals de halve marathon Zuid- Amerikaanse Kampioenschappen.

De minister heeft aangegeven haar medewerking te zullen verlenen aan de bond waar nodig en mogelijk. Het doel is om samen te werken om de ontwikkeling van de sport in het algemeen, maar in dit geval de atletieksport en deze toegankelijk te maken voor zowel de stads- en districtskinderen.

De voorzitter heeft gebruik gemaakt van de gelegenheid om de uitdagingen van de bond kenbaar te maken bij de minister. Zo gaf hij te kennen dat schoolsport een belangrijk onderdeel is van de bond en dat er samen met het ministerie daaraan gewerkt kan worden. De secretaris vulde aan dat schoolsport de basis en kweekvijver is om talent te ontdekken.

Daarnaast is de situatie van de Cubaanse trainers ook aan minister Gopal voorgelegd. Zij hebben te kampen met uitdagingen bij het reizen met atleten voor internationale toernooien.

Momenteel is de bond bezig met het samenstellen van nationale selectie bestaande uit 14 topatleten. Met dit project was reeds in 2016 gestart. Aan de minister is er een verzoek gedaan om samen met de SAB dit project wederom op te pakken.(GFC)