fbpx
Facebook Pagelike Widget

SAB en Surinaamse Brouwerij schenken alcohol sanitizers aan ziekenhuizen

GFC NIEUWS- Suriname Alcoholic Beverages (SAB) en de Surinaamse Brouwerij, producenten van de bekende merken Borgoe Rum en Parbo Bier, hebben vanwege de recente drastische toename van geïnfecteerde Covid-19-gevallen de handen ineengeslagen om een alcohol sanitizer te produceren.

Door decennialange kennis en krachten te bundelen zijn de nationale rumproducent en bierbrouwer een voor Suriname unieke samenwerking aangegaan om een op alcohol en bier gebaseerde, lokaal geproduceerde, sanitizer te produceren die voldoet aan de hoogste internationale kwaliteitseisen.

Wereldwijd is er vanaf de uitbraak van het Corona virus een schrijnend tekort aan alcohol (hand) sanitizers. Diverse alcohol producerende bedrijven hebben hierop ingespeeld door alcohol sanitizers te produceren.

Wat deze alcohol sanitizer echter zo bijzonder maakt is dat het een volledig Surinaams product is van twee Surinaamse productiebedrijven.

Voor zover bekend is het niet eerder voorgekomen dat een rumproducent en bierbrouwer een gezamenlijk product hebben vervaardigd. Suriname Alcoholic Beverages en de Surinaamse Brouwerij leveren met dit nieuw product een bijdrage in de strijd tegen het coronavirus.

De alcohol sanitizers waarvan vooralsnog 5.000 stuks zijn geproduceerd, zullen worden geschonken aan ziekenhuizen, omdat de nood bij deze instellingen momenteel zeer hoog is.

De eerste partij alcohol sanitizers is geschonken aan het Regionaal Ziekenhuis Wanica en de komende week zijn de andere ziekenhuizen aan de beurt voor een schenking.

Voor deze schenkingen zijn de plastic flacons gedoneerd door een ander Surinaams productiebedrijf, te weten Consolidated Industries Corporation (CIC).

Meer nieuws

No! against gender based violence

GFC NIEUWS – We zitten nu midden in de sixteen  days of activism against gender based violence tussen 25 november en 10 december. Verschillende (overheids)organisaties…

Galibi wil alcoholmisbruik de kop indrukken

GFC NIEUWS- Door vandaag een alcoholvrij sportevenement in Galibi te houden, willen de initiatiefnemers gevallen van alcoholmisbruik in de dorpen Christiaan- en Langamankondre reduceren.

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…