fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

SAB en Surinaamse Brouwerij schenken alcohol sanitizers aan ziekenhuizen

GFC NIEUWS- Suriname Alcoholic Beverages (SAB) en de Surinaamse Brouwerij, producenten van de bekende merken Borgoe Rum en Parbo Bier, hebben vanwege de recente drastische toename van geïnfecteerde Covid-19-gevallen de handen ineengeslagen om een alcohol sanitizer te produceren.
Door decennialange kennis en krachten te bundelen zijn de nationale rumproducent en bierbrouwer een voor Suriname unieke samenwerking aangegaan om een op alcohol en bier gebaseerde, lokaal geproduceerde, sanitizer te produceren die voldoet aan de hoogste internationale kwaliteitseisen.
Wereldwijd is er vanaf de uitbraak van het Corona virus een schrijnend tekort aan alcohol (hand) sanitizers. Diverse alcohol producerende bedrijven hebben hierop ingespeeld door alcohol sanitizers te produceren.
Wat deze alcohol sanitizer echter zo bijzonder maakt is dat het een volledig Surinaams product is van twee Surinaamse productiebedrijven.
Voor zover bekend is het niet eerder voorgekomen dat een rumproducent en bierbrouwer een gezamenlijk product hebben vervaardigd. Suriname Alcoholic Beverages en de Surinaamse Brouwerij leveren met dit nieuw product een bijdrage in de strijd tegen het coronavirus.
De alcohol sanitizers waarvan vooralsnog 5.000 stuks zijn geproduceerd, zullen worden geschonken aan ziekenhuizen, omdat de nood bij deze instellingen momenteel zeer hoog is.
De eerste partij alcohol sanitizers is geschonken aan het Regionaal Ziekenhuis Wanica en de komende week zijn de andere ziekenhuizen aan de beurt voor een schenking.
Voor deze schenkingen zijn de plastic flacons gedoneerd door een ander Surinaams productiebedrijf, te weten Consolidated Industries Corporation (CIC).

OOK INTERESSANT
Suriname participeert aan Caribbean Culture Day 2023 in Beijing