SAB doneert 1000 hand sanitizers aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- Op het ministerie van Volksgezondheid vond een schenking plaats van de Suriname Alcoholic Beverages (SAB) aan het ministerie.
De donatie betreft een nieuw product dat het Surinaams bedrijf op de markt zal uitbrengen. Het gaat in deze om een hand sanitizer genaamd “Handpalm”.
In kader van het bestrijden van de COVID-19 pandemie mocht minister Elias 1000 hand sanitizers uit handen van SAB- directeur Steven Ma Ajong in ontvangst nemen.
Ma Ajong stelt dat zij als nationale producent tijdens deze Covid-19 pandemie ook een bijdrage willen leveren. Hierdoor hebben zij een hand sanitizer ontwikkeld dat uit 70% alcohol bestaat.
Tevens gaf hij aan dat de schenking slechts de eerste aanzet is en dat zij samen met andere bedrijven zullen nagaan hoe er ingespeeld kan worden op de behoefte aan hand sanitizers. Hij is van mening dat ook na de COVID-19 pandemie, hand sanitizers van cruciaal belang zullen zijn.
Minister Elias is SAB heel dankbaar voor de geste. “Ik mag u ten zeerste prijzen. In moeilijke tijden creatief en innovatief bezig zijn”, aldus de minister.
De bewindsman was onder de indruk dat een eigen Surinaams bedrijf dat gericht is op het produceren van alcohol, tijdens deze COVID-19 pandemie overgaat tot het produceren van hand sanitizers.

Overige berichten