SAB doneert 1.000 flessen alcohol sanitizer aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De situatie rondom COVID-19 raakt ons allemaal. Om een bijdrage te leveren aan het gevecht tegen de verspreiding van dit virus, heeft Suriname Alcoholic Beverages (SAB) vrijdag een eerste partij van 1.000 flessen hand sanitizer aan het ministerie van Volksgezondheid gedoneerd.
Minister Antoine Elias heeft namens het ministerie de eerste hand sanitizer symbolisch in ontvangst genomen. Het ministerie van Volksgezondheid zal deze flessen vervolgens distribueren onder verschillende verzorgingstehuizen, kindertehuizen, weeshuizen, laboratoria en andere behoeftigen.
De CEO van SAB, de heer Steven Ma Ajong, geeft aan: “Het is vanzelfsprekend dat wij als bedrijf in deze roerige tijden ook onze bijdrage leveren aan de volksgezondheid in Suriname. Iedereen loopt het risico besmet te raken, ” voegt hij toe. “Het gebruik van een sanitizer gebaseerd op alcohol is, naast het regulier wassen van de handen met zeep en het houden van de nodige afstand tot elkaar, één van de beste manieren om te voorkomen dat het COVID-19 virus zich verder verspreidt. In deze tijd is het goed te zien dat verschillende lokale bedrijven samenwerken in het ontwikkelen van onder meer hand sanitizers. Het is mooi dat dit soort dingen gebeuren.”
De alcohol sanitizer bevat 70% alcohol en wordt geleverd in flessen van 350 ml. Ma Ajong sluit toekomstige donaties niet uit: “De beschikbaarheid van een goede sanitizer onder alle lagen van de bevolking is in deze tijd essentieel gebleken. Suriname Alcoholic Beverages zal al het mogelijke doen om aan deze vraag te kunnen blijven voldoen, ook middels donaties.”

Overige berichten