SAB bespreekt uitbreidingsplannen met minister Walden

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Saskia Walden van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie heeft samen met de directeur Technologische Innovatie, Rafiq Ilahi en directeur Ondernemerschap, Magubane Poetisi een bedrijfsbezoek gebracht aan de Suriname Alcoholic Beverages (SAB).

Tijdens het bezoek hebben Steven Ma Ajong, CEO van SAB, en de Supply Chain Manager, Karen Wong Fong Sang, een presentatie verzorgd aan de EZ-delegatie.

Middels deze presentatie is een beeld gegeven over de bedrijfsvoering en de plannen voor uitbreiding van de fabriek.

Tijdens de presentatie is verder duidelijk naar voren gekomen welke bijdrage SAB heeft geleverd sedert de uitbraak van Covid-19 is ons land.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: ‘Bezeten’ meisje om het leven gebracht tijdens duiveluitdrijving

Het bedrijf zorgt namelijk voor alcohol en hand sanitizers aan het ministerie van Volksgezondheid, Covid-19 testing centers, ziekenhuizen en tehuizen.

Behalve het fabriceren van alcohol stelt het SAB haar ruimte ook ter beschikking voor het houden van diverse evenementen.

Het bedrijf bestaat al 55 jaar en hoopt de plantage Mariënburg weer tot bloei te brengen door het op te knappen voor toeristische doeleinden, zodat het ook een bijdrage kan leveren aan de economie van Suriname.

De bewindsvrouw was zeer onder de indruk van het geen dat gepresenteerd is. Samen met de leiding van SAB en het ministerie zal er gewerkt worden naar mogelijkheden die de fabriek haar gestelde doelen te behalen.

Na de presentatie heeft de delegatie van EZ een rondleiding gehad door de fabriek.

Overige berichten