fbpx

’s Lands neemt triagepost en scanapparaat in gebruik

GFC NIEUWS- De Lions laat de gemeenschap niet in de kou staan in deze periode waarin de gezondheid bedreigd wordt door het coronavirus.
Het ’s Lands Hospitaal staat ook in de voorlinie als het gaat om het behandelen van patiënten die getroffen zijn door dit virus, maar ook door het verplicht stellen van de voorzorgsmaatregelen bij het betreden van de organisatie, helpt het ’s Lands verdachte gevallen op te sporen.
De donatie aan het ziekenhuis voorzag in een prefab cabine die als Triagepost ingericht wordt, een scanapparaat met daaraan aansluitend een alarm om verdachte gevallen aan te geven en PPE’s, dus uitrusting bestemd voor het personeel dat met de verdachte en positieve gevallen te maken krijgt.
De kosten voor de aankoop en inrichting van de Triage-poli bedragen USD 10.000.00, welke de 3 Lions clubs op aanvraag, in de vorm een grant hebben verkregen hun moederclub , Lions Club International Foundation. De overige kosten zijn zelf gedekt uit de clubkas. Middels deze geste levert de Lions in Suriname ook een bijdrage aan de strijd tegen Covid-19 in Suriname.
opening | GFC Nieuws
Van de Lions service clubs kwamen vrijdag bij de overdracht aan het woord Lion Marita Wijnerman, President van Lions Club Paramaribo South, haar fellows Lion Romano Morsen, Secretaris van Lions Club Paramaribo Felice, Lion Glenn Tewarie, President van Lions Club Paramaribo Central en Lion Rudy Augustin, Council Chairperson Multiple District 60.
Van ’s Lands Hospitaal spraken zuster Suze Holband, verpleegkundig directeur en Dayasankar Mathoera, algemeen directeur de aanwezigen toe.
De directie, personeel en de samenleving bedankt de donateurs voor deze kostbare donatie. Directeur Mathoera hoopt dat er bij het gebruik ervan, alleen maar negatieve resultaten uit de testen mogen komen.

BEKIJK OOK
Spoedladingen importmeel ook vertraagd