fbpx

’s Lands Hospitaal verwelkomt gezonde drieling

Op dinsdag 19 december is in ’s Lands Hospitaal een drieling geboren. De trotse ouders zijn Isabel Majoko en Kenneth Ajaiso die evenals hun kroost in goede gezondheid verkeert. Het gaat om 2 meisjes die in de bevallingsvolgorde hun prins flankeerden.

Moana zag als eerste het levenslicht om 07.40 uur en weegt 1460 gram. Het betrof een spontane bevalling geleid door de verloskundige gezusters, Bell en Bohr-Bell. De twee overige kleintjes kwamen via een keizersnee, uitgevoerd door gynaecoloog Oliver Ramkhelawan, ter wereld.

Morano volgde om 8.15 uur met een gewicht van 1490 gram, terwijl jongere zus Johanna, vernoemd naar oma van moederszijde, een minuutje later zich ook aandiende en noteerde 1550 gram.

OOK INTERESSANT
Ondernemer slachtoffer van beroving en mishandeling

Silent detail is dat het de tweede serie meerlingen van de ouders betreft. Zes jaar geleden beviel mama Majoko al van een tweeling. Een zeldzaamheid, waarbij de jongen zich als oudste aandiende, gevolgd door zijn jongere zus.

Eerder gaf zij ook het leven aan een tweeling. Het gehele gezin verkeert in blakende gezondheid. Traditioneel presenteerde ’s Lands Hospitaal in samenspraak met de ouders de nieuwe Surinamers aan de buitenwereld. Een manier waarop ook aandacht en hulp gevraagd wordt aan de gemeenschap om overschotten aan bruikbare spullen te doneren.