fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

’s Lands Hospitaal sluit 2018 tevreden af

Het personeel van ‘s Lands Hospitaal kreeg vrijdag het ene goeie nieuws na het andere te horen bij de jaarafsluiting waar als eregast minister Antoine Elias van Volksgezondheid met zijn personeel aanwezig was.

De rij der sprekers begon met voorzitter Imro Edam van de Bond Personeel ‘s Lands Hospitaal (BPLH) die aangaf anders dan in het verleden, nu rustig kan slapen, omdat salarissen op tijd worden uitbetaald. Hij is tevreden over algemeen directeur Dayanshankar Mathoera die op 3 oktober 2018 het roer overnam en gelooft dat de structuren met samenwerken veel kunnen bereiken voor het ziekenhuis.

Directeur Mathoera stak niet onder stoelen of banken dat hij zich ondertussen thuis voelt in de LH-familie. Met minister Elias heeft hij zich ingezet om de 4 maanden TWK van de 25% loonsverhoging nog voor het eind van het jaar uitbetaald te krijgen. Dit klonk als muziek in de oren van het personeel dat de mededeling met een applaus verwelkomde.

OOK INTERESSANT
Standpunt PRO over collectieve rechten inheemse en tribale volken en cyanide-kwestie

Overigens kreeg ook de mededeling van het aantal toegenomen bevallingen in ‘s Lands Hospitaal dit jaar een applaus. De directeur deed een beroep op het personeel om zich te blijven inzetten om deze excellente ontwikkelingen teweeg te brengen.

Michel Blokland, voorzitter van het Stichtingsbestuur, die eerder dit jaar ook met zijn team overnam in het bestuur is ook onder de indruk van alles dat tot nog toe bewerkstelligd is in het laatste kwartaal van 2018. Ook hij benadrukte een goede samenwerking om samen grotere hoogtes te halen voor het ziekenhuis.

Minister Elias zegt al ingezien te hebben dat ‘s Lands Hospitaal een goede plaats inneemt als ziekenhuis in Paramaribo. LH moet zich gaan opmaken om ondersteunend te zijn naar ziekenhuis Wanica en Marwina. Dat is de rol die in het verschiet ligt voor LH liet de bewindsman weten.(GFC)