fbpx

’s Lands Hospitaal presenteert meerlingen

Op dinsdag 19 december is in ’s Lands Hospitaal een drieling geboren. De trotse ouders zijn Isabel Majoko (32) en Kenneth Ajaiso (34). Het gaat om 2 meisjes en 1 jongen.

Moana zag als eerste het levenslicht om 07.40 uur en weegt 1460 gram. Het betrof een spontane bevalling geleid door de verloskundige gezusters, Bell en Bohr-Bell. De twee andere baby’s kwamen via een keizersnee, uitgevoerd door de gynaecoloog Oliver Ramkhelawan, ter wereld.

Morano werd om 8.15 uur met een gewicht van 1490 gram geboren, en Johanna, vernoemd naar oma van moederszijde, een minuutje later; zij weegt 1550 gram.

Opmerkelijk is dat het om de 2e meerling binnen dit gezin gaat. 6 jaar geleden beviel mama Isabel reeds van een tweeling; een jongen en een meisje. Daarvoor had het gezin al 2 kinderen en telt nu in totaal 7 kinderen.

BEKIJK OOK
OKB geïnformeerd door verkiezingswerkgroepen

Eerder deze week schonk Consuela Afoema het leven aan een tweeling; jongen (Livio) en meisje (Obienta). Moeder en kinderen verkeren in goede gezondheid.

Traditioneel presenteerde ’s Lands Hospitaal in samenspraak met de ouders en de behandelende arts, de nieuwe Surinamers aan de buitenwereld. Met deze kennismaking wordt ook aandacht gevraagd van de gemeenschap om gezinnen van meerlingen en in het bijzonder dit nieuwe trio te ondersteunen.

In totaal zijn er voor dit jaar tot nog toe 27 tweelingen en 3 drielingen in ’s Lands Hospitaal geboren.

Voor wat de kerstdagen betreft noteerde de Verloskamer 4 kinderen op eerste kerstdag (2 jongens en 2 meisjes) en 3 voor tweede kerstdag (2 jongens en 1 meisje). Voor tweede kerstdag is de verwachtingen nog 2 bevallingen.(GFC)