fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

’s Lands Hospitaal ontvangt ‘Grantangi’ schilderij van 85-jarige Moussi Issa

GFC NIEUWS- Terwijl wij ons voorbereiden om op aangepaste wijze Kerstfeest en Owru Yari te vieren en het nieuwe jaar 2021 in te luiden, neemt de druk op onze Surinaamse gezondheidszorg weer toe.
Het grote aantal nieuwe besmettingen met SARS-CoV-2, het virus dat Covid-19 kan veroorzaken, verplicht ons om zeer bewust en met respect voor onszelf en uit respect voor anderen, meer dan ooit de Covid-19-maatregelen op te volgen.
Hierbij moet vooral ook gedacht worden aan de onbaatzuchtige gezondheidszorg werkers, die zich dag in en dag uit inzetten in de ziekenhuizen, die nu weer beginnen vol te lopen met Covid-19-patiënten.
Met dank aan deze hardwerkende frontliniewerkers, zoals verpleegkundigen, artsen, en alle andere zorgpersoneel heeft het bekende familiebedrijf Moussi Issa, dat dit jaar 85 jaar bestaat, een reproductie van het kunstwerk ‘Grantangi’ van Ray Daal, aan het Regionaal Ziekenhuis Wanica aangeboden, uit dankbaarheid voor wat deze zorghelden voor de Surinaamse samenleving doen.
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, die speciaal voor deze overdracht was uitgenodigd, maakte van deze gelegenheid gebruik een oproep te doen om het aantal besmettingen met het Covid-19 niet meer te laten toenemen.
“Alleen samen kunnen wij dit doen. We zijn het verplicht aan onszelf en anderen, inclusief de hardwerkende gezondheidswerkers,” zei minister Ramadhin.
Ook de Medische Zending en het ’s Lands Hospitaal kregen vandaag dit schilderij. Het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo, het St Vincentius Ziekenhuis, het Diakonessenhuis en het Mungra Medisch Centrum in Nickerie zullen de volgende week een reproductie van het ‘Grantangi’ schilderij van Moussi Issa ontvangen.
Robert Issa, van Moussi Issa, maakte in zijn aanbiedingstoespraken bekend dat alle verplegend personeel, alsook het overig personeel van deze zorginstellingen, met het overleggen van hun ziekenhuis foto-ID, gedurende het hele jaar 2021 voor al hun inkopen bij Moussi Issa in Paramaribo en bij Moussi Issa in Nieuw Nickerie, 10 procent korting zal ontvangen.
Hij vertelde ook dat de pangistof, ontworpen door Moussi Issa, en waarmee het schilderij bedekt was voor de onthulling, vanaf vandaag “Grantangi pangi” zal heten.
“Grantangi” zeggen vader Robert Issa en dochters Isabel en Tanisha, “voor alles wat jullie voor ons doen. “We zijn gemotiveerd door het prachtige mixed-media schilderij van de kunstenaar Ray Daal en het daarop geïnspireerde lied ‘Grantangi’ van Ruben del Prado,” zei Issa: https://youtu.be/MnGNp2EnVbk
“Deze zorghelden hebben geen feest tijdens de feestdagen. Dag in, dag uit; dag en nacht – onvermoeibaar werken zij. Laten wij er alsjeblieft alles aan doen om hun leven niet nog moeilijker te maken.”

OOK INTERESSANT
Bedrijfsleven gaat IMF-programma helpen monitoren middels Economic Oversight Board