fbpx

RvM niet blij met uitspraken DNA-lid Belfort

De Raad van Ministers (RvM) is niet te spreken over het feit dat recentelijk het assembleelid Edward Belfort uitspraken heeft gedaan die volgens haar niet correct waren. Bij monde van vicepresident Ashwin Adhin zijn de gevoelens maandagmiddag bij de start van de begrotingsbehandeling geventileerd.

Adhin wees erop dat bij cruciale beleidskwesties de regering altijd afstemming pleegt met het parlement. De regering zal naar zijn zeggen het hoogste college van staat met respect bejegenen en verwacht een dergelijke behandeling ook te krijgen.

Ook al lopen de politieke debatten hoog op verwacht de vicepresident dat partijen elkaar op een moreel-ethische en verantwoorde wijze benaderen. “Dit gedrag geeft meer blijk van volwassenheid en versterking van de morele basis van de staatkundige onafhankelijkheid”, aldus Adhin.

OOK INTERESSANT
Ondernemer Saya vraagt president communicatie en contact met volk

DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons zei dat ze eerder geen aanleiding heeft gevonden om het assembleelid te onderbreken in zijn spreekbeurt. Ze zegt nog een keer het materiaal te willen beluisteren, maar ze deed nog eens het beroep op het parlement om zich correct op te stellen naar de bewindslieden en het niveau van de debatten hoog te houden.

Tijdens de bewuste vergadering ging het assembleelid Belfort in op het beleid van de regering, waarbij hij zich vooral scherp richtte op president Desiré Bouterse.(GFC)